E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünya Bankası Çin'in büyümesi ile ilgili beklentisini açıkladı---

Dünya Bankası Çin'in büyümesi ile ilgili beklentisini açıkladı

Dünya Bankası Çin'in büyümesi ile ilgili beklentisini açıkladı
08 Ekim 2024 - 07:05 borsagundem.com

Dünya Bankası, Çin'in büyümesinin zayıflamasını ve bölgesel ekonomiler üzerinde ekstra baskı yaratmasını bekliyor

Dünya Bankası, Çin'in büyümesinin, son teşvik önlemlerinin sağladığı geçici desteğe rağmen 2025 yılında daha da zayıflamasını ve bölgesel ekonomiler üzerinde ekstra baskı yaratmasını bekliyor.

Dünya Bankası yayınladığı ekonomik görünüm raporunda, Çin'in büyümesinin 2024'teki tahmini %4,8'den gelecek yıl %4,3'e düşeceğini söyledi. Sonuç olarak, Endonezya, Avustralya ve Kore gibi ülkeleri içeren Doğu Asya ve Pasifik'teki büyüme bu yılki yaklaşık %4,8'den 2025'te %4,4'e yavaşlayacak.

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, "Otuz yıl boyunca Çin'in büyümesi komşularına faydalı bir şekilde yayıldı, ancak bu ivmenin boyutu artık azalıyor" dedi.

Dünya Bankası, Çin'deki yavaşlayan büyümenin yanı sıra, değişen ticaret ve yatırım akışlarının ve artan küresel politika belirsizliğinin Doğu Asya ve Pasifik bölgesini de etkileyebileceğini söyledi. ABD-Çin ticaret gerilimlerinin Vietnam gibi ülkeler için büyük ticaret ortaklarını birbirine bağlama rolü oynama fırsatları yarattığını belirten Dünya Bankası, "yeni kanıtlar, ithalat ve ihracat kısıtlamalarına ilişkin yeni, daha sıkı menşe kuralları uygulandıkça ekonomilerin 'tek yönlü bağlayıcı' rolü oynamakla giderek daha sınırlı olabileceğini gösteriyor" dedi.

Japonya'da reel ücretlerde düşüşJaponya'da reel ücretlerde düşüş

 

Çin borsaları tatilden ralliyle döndüÇin borsaları tatilden ralliyle döndü

 

New York borsası düşüşle kapandıNew York borsası düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)