E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünya Bankası gelişen piyasalara dikkat çekti---

Dünya Bankası gelişen piyasalara dikkat çekti

Dünya Bankası gelişen piyasalara dikkat çekti
27 Haziran 2014 - 13:57 borsagundem.com

Dünya Bankası, gelişmekte olan ülkelerdeki sakin seyrin yerini oynaklığa bırakabileceği konusunda uyarıda bulundu

Dünya Bankası, son aylarda finansal şartların oldukça elverişli olduğu gelişmekte olan ülkeleri uyardı. Banka'nın raporunda, bu ülkelerdeki durumun yatırımcı beklentisinde değişikliklere neden olarak sermaye akışını olumsuz etkilyebileceği ifade edildi.

Washington merkezli kurumun raporunda şu ifadeler yer aldı: ''Hali hazırdaki piyasa koşulları kısa vadede gelişen ülkeleri desteklese de, bu durum yatırımcıların riski düşük fiyatlamasına ve borçluları kaldıraç artırmaya itebilir. Böyle bir durum da ani volatilite artışlarını tetikleyebileceği gibi gelen farklı sinyallere göre sert ayarlamaları beraberinde getirebilir.

Raporda ayrıca, Mart'tan bu yana uzun vadeli faiz oranlarının ve piyasa oynaklığının istisnai seviyelere gerilediği belirtiliyor. Gerilemelerin ise tahvil farklarını azalttığı ve borçlanma maliyetlerine aşağı yönde baskı uyguladığı dile getirildi. Raporda, tüm bu faktörlerin, gelişen ülke varlıkları ve para birimlerine talebi destekleyen getiriler için yeni bir arayışa yol açtığı vurgulandı.

Dünya Bankası, küresel finans piyasalarının ikinci çeyrekteki jeopolitik gerilimlere iyi dayandığı tespitini yaparken, Ukrayna, Suriye ve Irak krizlerinin yatırımcıları etkileyemediğinin altını çizdi.
Raporda, 'tüm bu krizler daha ciddi sonuçlara yol açabilirdi' denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)