E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarDÜNYA BANKASI İKİLİ DİP BEKLEMİYOR---

DÜNYA BANKASI İKİLİ DİP BEKLEMİYOR

DÜNYA BANKASI İKİLİ DİP BEKLEMİYOR
01 Mart 2010 - 09:08 borsagundem.com

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Cuma günü yaptığı açıklamada dünya ekonomisinin ikili dip yapmasına yönelik risk görülmediğini ancak toparlanmayay yönelik risklerin sürdüğünü söyledi.

Zoellick konuşmasında "İkinci bir kez dip seviyeleri göreceğimize inanmıyorum ancak toparlanmanın gücü konusunda bazı belirsizlikler söz konsu" ifadelerini kullandı. Zoellick, bu yıl için önde gelen risklerden birinin ülkerin bborçlanmalarına dair risklerin yeniden fiyatlanması olduğunu ve bunun Yunanistan'la sınırlı kalmayacağını belki de şirketlerin borçlanmalarına ilişkin olarak da yeniden fiyatlamaların olabileceğini belirtti. ABD açısından eyaletler ve belediyeler tarafından ihraç edilen borçlanma araçlarının bu kapsamda yer alabileceğini belirten Zoellick, gelişmekte olan ülkelerde finansa erişim sorunlarının özellikle özel sektör açısından görülebileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)