E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünya basını Merkez'in kararını nasıl yorumladı?---

Dünya basını Merkez'in kararını nasıl yorumladı?

Dünya basını Merkez'in kararını nasıl yorumladı?
29 Ocak 2014 - 07:00 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın radikal faiz artırımı dünya basınında detaylı yer buldu

Dünya basını Merkez Bankası’nın dün geceki sert faiz kararlarını manşetlerine taşıdı. Ortak kanı “agresif karar” oldu. İşte Merkez’in dünya basınındaki yankıları:

NEWYORK TIMES: TCMB’DEN AGRESİF FAİZ ARTIŞI

New York Times gazetesi Merkez’in dün geceki kararını “agresif faiz artışı” kararıyla sayfalarına taşıdı. NYT, “Türkiye Merkez Bankası, agresif bir kararla faizlerini sert bir şekilde yükseltti. Bu Türk Lirası’ndaki değer kaybının önüne geçmek adına önemli bir adım. Ancak bu kararın uluslararası yatırımcıları memnun edip etmeyeceği ve bankanın güvenirliğini geri kazanıp kazanmayacağı henüz belli değil” ifadesini kullandı. Habere görüş veren Spiro Sovereing Strategy şirketinin analistlerinden Nicholas Spiro, “Gelişen piyasalarda Fed’in etkisiyle bir satış dalgası yaşansa da yatırımcılar ülke için sorunlara daha fazla önem veriyor. Türkiye de bu duruma en güzel örneklerden biri” dedi.

REUTERS: TÜRKİYE ŞAŞIRTTI

Reuters haber ajansı, internet sayfasında yer verdiği haberde, “Türkiye, sert faiz artışıyla herkesi şaşırttı” dedi. Haberde, “Türkiye Merkez Bankası, aldığı sert faiz artışı kararıyla herkesi şaşırttı. Bu adım, gelişen ülkelerdeki satış dalgasını etkilerini kesme ve risk alma iştahını yeniden artırma umudu yarattı” denildi.

FINANCIAL TIMES: MERKEZ HAYAL KIRIKLIĞI YARATMADI

Financial Times’ın internet sitesinde kararla ilgili olarak “Merkez Bankası bu gece hayal kırıklığı yaratmadı” denildi. Haberde, “Türkiye Merkez Bankası, bu gece hayal kırıklığı yaratmadı. 425 baz puan faiz artışına gitti. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, gelişen piyasalarda yaşanabilecek domino etkisinin önüne geçti. Finansal dengeyi sağlamak adına atılmış agresif ve güvenilir bir adım” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)