E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'DÜNYA EKONOMİLERİ MALİ AÇIK PLANLARI KONUSUNDA BAŞARISIZ'---

'DÜNYA EKONOMİLERİ MALİ AÇIK PLANLARI KONUSUNDA BAŞARISIZ'

'DÜNYA EKONOMİLERİ MALİ AÇIK PLANLARI KONUSUNDA BAŞARISIZ'
04 Kasım 2010 - 16:55 borsagundem.com

IMF, dünyanın büyük ekonomilerinin bütçe açıklarını azaltmaya yönelik orta vadeli çabalarını yeterli şekilde ortaya koymakta başarısız olduklarını belirtti

IMF, dünyanın büyük ekonomilerinin piyasanın güvenini sürdürmek için ihtiyaç duydukları bütçe açıklarını azaltmaya yönelik orta vadeli çabalarını yeterli şekilde ortaya koymakta başarısız olduklarını belirtti. Bütçe sıkılaştırma hızı ve teşviklerden çıkışın gelecek yıl global ekonomik toparlanmaya yardım için gerekli olduğunu belirten IMF, bununla birlikte büyümenin hali hazırda beklenenden daha fazla yavaşlaması halinde, harcayacak mali hareket alanları olan gelişmiş ekonomilerin harcamaları kısma planlarını ertelemeleri gerekebileceğini vurguladı. IMF Mali İzleme raporunda, kısa vadede global toparlanma için en büyük riskin önümüzdeki aylarda yeniden finanse edilmesi gereken ve 4 trilyon Dolar civarında tahmin edilen ülke borçları olduğunu belirterek, "Borç çevirme problemleri veya bir ülke borcu krizi, kısa veya orta vadeli borç ödeme yeterliliği endişelerinin sonucu olarak gelişebilir" ifadelerine yer verdi. IMF'in Mali İşler Departmanı Başkanı Carlo Cottarelli de yaptığı değerlendirmede, piyasaların ülkelerin temerrüt risklerini abarttıklarını savunarak, "Ülke borçlanma kağıtlarında spreadler, temel göstergelerin çok ötesine geçen piyasa düşüncelerini yansıtıyor olabilir. Mali politika gelişmeleri ve ülke riskleri değerlendirilirken ihtiyatlı yorumlar yapmak gerekli" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)