E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarDünya ekonomileri sendeliyor---

Dünya ekonomileri sendeliyor

Dünya ekonomileri sendeliyor
27 Haziran 2013 - 01:25 borsagundem.com

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde hakim olan huzursuzluk ortamı, Çin'deki nakit daralması dünya ekonomilerin sendelediğini gösteriyor

Finansal krizin üzerinden dört yıl geçmesinin ardından dünya ekonomileri yeniden sendeliyor.
Economist'in tahminlerine göre, dünya ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 2,3 oranında büyümesi bekleniyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) dünya ekonomisinin 2013 yılında yüzde 3,1 ve 2014 yılında yüzde 4 büyümesinin beklendiğini açıkladı. OECD Kasım 2012’de yayımladığı Ekonomik Görünüm raporunda, 2013 yılında büyümenin yüzde 3,4 ve 2014 yılında ise yüzde 4,2 olmasını öngörmüştü.
Economist'te yer alan yazıda, 1 Temmuz'da 28.üyesini almaya hazırlanan dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Avrupa Birliği yeniden resesyona girdiği öte yandan Çin gibi diğer ekonomilerin de tökezlediği bir dönemden geçildiği kaydedildi.
2009 sonundan bu yana dünya ekonomisinin büyüme oranının yaklaşık yarısından sorumlu olan Çin'de de çanların çalmaya başlamasının korkuları daha da büyüttüğüne, Çin'de yaşanan son 10 yılın en büyük nakit daralması, ülkenin büyüme tahminlerine ilişkin endişelerin artmasına neden olduğu belirtildi.
Yazıda, Türkiye, Brezilya ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerde hakim olan sosyal huzursuzluk ortamının büyüme oranını koruma ve uygun reformlar yapmayı daha da zorlaştırdığı görüşü paylaşıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)