E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDünya Kupası'nda zorlu rakipler---

Dünya Kupası'nda zorlu rakipler

Dünya Kupası'nda zorlu rakipler
31 Temmuz 2011 - 00:04 borsagundem.com

2014 Brezilya Dünya Kupası eleme maçlarının grup kuraları çekildi.

Türkiye, 2. torbadan katıldığı kura çekimi sonucu D Grubu'nda Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra'yla eşleşti.
Ev sahibi Brezilya'nın elemelerde mücadele etmeden doğrudan katılacağı 2014 Dünya Kupası'nda maçlar 12 Haziran-13 Temmuz tarihinde oynanacak.
Dünya Kupası’na Avrupa’dan 13 takım katılacak. Grup liderleri Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanacak. Grup 2.’lerinden en iyi 8’i ise play-off turuna kalacak ve bu 8 takımdan 4’ü de Dünya Kupası bileti alacak. Gruplarda eleme maçları 7 Eylül 2012 - 15 Ekim 2013 tarihleri arasında oynanacak.
İŞTE EŞLEŞMELER
A Grubu: Hırvatisan, Sırbistan, Belçika, İskoçya, Makedonya, Galler
B Grubu: İtalya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Ermenistan, Malta
C Grubu: Almanya, İsveç, İrlanda, Avusturya, Faroe Adaları, Kazakistan
D Grubu: Hollanda, TÜRKİYE, Macaristan, Romanya, Estonya, Andorra
E Grubu: Norveç, Slovenya, İsviçre, Arnavutluk, Kıbrıs Rum Kesimi, İzlanda
F Grubu: Portekiz, Rusya, İsrail, Kuzey İrlanda, Azerbaycan, Lüksemburg
G Grubu: Yunanistan, Slovakya, Bosna Hersek, Litvanya, Letonya, Liechtenstein
H Grubu: İngiltere, Karadağ, Ukrayna, Polonya, Moldova, San Marino
I Grubu: İspanya, Fransa, Belarus, Gürcistan, Finlandiya
HIDDINK: KOLAY MAÇLAR OYNAMAYACAĞIZ
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki rakipleri Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra ile eşleşmelerini değerlendirdi.
Tecrübeli çalıştırıcı Hiddink, aynı grupta yer aldıkları ülkesi Hollanda ile ilgili şunları söyledi;
"Hollanda güçlü bir takım. Son Dünya Kupası'nda finale yükseldiler. Hollanda'nın deneyimli oyuncularının yanı sıra ve genç bir takım olduğunu söylememiz gerekiyor. Kendi sahasında da oldukça etkili bir takım."
Grupta yer aldıkları bir diğer takım Romanya'nın iyi bir ekip olduğuna dikkat çeken Hiddink, konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Romanya yükselişte olan bir ülke. İyi bir futbol oynayan takım oldular. Grupta kolay maçlar oynamayacağız. Ancak biz kendimize güveniyoruz. Eleme maçlarına kadar oyunumuzu geliştireceğimize inanıyorum."
ÇETİN: "ZORLU BİR GRUBA DÜŞTÜK"
A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin ise zorlu bir gruba düştüklerini ifade ederek, "Hollanda'nın son Dünya Kupası'ndaki başarısı ortada. Romanya da iyi bir futbol oynuyor ve zorlu bir ekip. Genel olarak zorlu bir gruba düştük. Ancak bizim için rakip farketmiyor. Eleme maçlarında başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1 gol30 Temmuz 2011 23:21

    Milli takımda bile şike soruşturması varken ,rakiplerin isimleri pek önemli değil,türk futbolu şike pisliğinden kurtulmadıkça maçlara da bakmam .Milli takım ,tarihinde İngiltere milli takımına 1 gol bile atamamış , bununla mı öğüneceğiz?