E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyaca ünlü dergi yazdı: Krizin sebebi Türkiye değil---

Dünyaca ünlü dergi yazdı: Krizin sebebi Türkiye değil

Dünyaca ünlü dergi yazdı: Krizin sebebi Türkiye değil
29 Temmuz 2017 - 10:49 borsagundem.com

Alman Der Spiegel dergisi Türkiye'nin Alman milletvekillerine Konya üssünü ziyaret izni vermemesinin nedeninin Sol Partili bir milletvekilinin terör örgütü PKK'yı destekler açıklamalar yapmış olduğunu yazdı.

Soğuk rüzgarların estiği Ankara-Berlin hattında yeni bir iddia ortaya atıldı. Almanya’nın saygın dergilerinden Der Spiegel, Ankara’nın Alman vekillere Konya’daki NATO üssünü ziyaret izni vermemesinin arkasındaki sır perdesini araladı.

Der Spiegel, Ankara’nın Alman milletvekillerine Konya’daki NATO üssünü ziyaret izni vermemesinin nedeninin Sol Parti milletvekili Alexander Neu olduğunu yazdı. Spiegel’in Türk diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde, milletvekillerinin Konya’daki Alman askerlerini ziyaretinin, Neu’un terör örgütü PKK ile ilişkili olduğu gerekçesiyle Türk tarafınca reddedildiği belirtildi.

Alman hükümeti ise ziyarete izin çıkmamasını Ankara ile Berlin arasındaki siyasi ilişkilerdeki gerginlikle gerekçelendirmişti. Federal Meclis Savunma Komisyonu üyesi olan Sol Parti milletvekili Alexander Neu, komisyondaki Sol Partili milletvekillerine başkanlık ediyor. Neu geçen yıl Ağustos ayında Deutschlandfunk radyosuna verdiği bir mülakatta PKK’nın Türkiye’deki faaliyetleriyle ilgili olarak, “Bunun terörizm olup olmadığı tartışılabilir. Devlet terörizminden de bahsedilebilir” ifadelerini kullanmıştı.

Sol Parti Meclis Grubu Sözcü Vekili Hanno Harnisch, Alexander Neu’un “geçmişte de şimdi de belirtildiği gibi PKK ile yakın ilişkiler içinde olmadığını” söylerken Almanya’da koalisyon hükümetini oluşturan Hrıstiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) ziyareti Sol Parti olmaksızın gerçekleştirme niyeti taşıması halinde “bunun iç ve dış politik bir skandal olacağını” belirtti. Harnisch bu durumun Türk tarafının Alman heyetinin kimlerden oluşacağını belirlemesi anlamına geleceğini vurguladı.

Sol Parti milletvekillerinin Türkiye’deki Alman askerlerini ziyaret edip edemeyeceği henüz İncirlik krizi patlak vermeden önce de gündeme gelmişti. AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Eylül 2016’da Alman haber ajansı dpa’ya verdiği demeçte “Sol Parti milletvekilleriyle ilgili olarak Türk Dışişleri Bakanlığı’nın beklenen ziyaretçi listesinde terör örgütü PKK’yı aktif olarak destekleyenler olup olmadığı konusunda son derece titiz bir inceleme yapacağını varsayıyorum” diye konuşmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet engin 29 Temmuz 2017 23:58

    Atalarımız ne güzel demiş : it ürür kervan yürür... durmak yok yola devam... menzile çok yolumuz var ama sağlam irademiz de elhamdülillah ... alamanlar çok üzülse de biz onları hiç takmıyoruz çünkü arka plan önemli ... ne ABD ne Almanya o da hain İngiltere ... tıpkı Altay kardeşimin işaret ettiği gibi ...

  • KILIÇ29 Temmuz 2017 19:33

    TEK KELİME ALMANYA TÜRKİYE DÜŞMANI HER TERÖR ÖRGÜTÜNE AÇIK DESTEK VERMİŞ OLMASIDIR.

  • :)29 Temmuz 2017 18:17

    korkak vatandaş demiş biri. yahu biz aslanlar gibi sınır dibinde nöbet tuttuk. çocum gitmesin askere diye yasa beklemedik. oğlumuz işadamı olsun diye ihale beklemedik. cocumuz devlette danışman olsun diye torpil beklemedik. kuralarda yandaş aramadık. ne ettisek bileğimizle hak ettik. korkakları savunduğun değerin içinde ara. ben olmasan ülke çöker... ama başımızdakiler olmasa yenileri gelir... korkak seni :))

  • Vatanım29 Temmuz 2017 16:27

    Aşağıdaki yorumcu önce sen oku öğren Osmanlı uyandı onu kimse tutamaz ne kadar korkak vatandaşımız var yazık

  • Altay29 Temmuz 2017 16:04

    Avrupanın beyin almanyadir doğru, fakat ıngilterenin olmadığı yerde o beyin eksik kalır..

  • :))29 Temmuz 2017 10:55

    Almanya abrubanın Beyni. Avruba birliğinin tek güçlü lokomotifi. Sen Almanyaya nedersen de sana kafa tutar, elinin tersiyle iter. Almanya imaj yapıyor. Almanya geri adım atarsa avrupa birliği ulkeleri babalarına güveni azalır. Oynadık bir kumar, Babayı ezersek, avrupayı eseriz dedik. Ne oldu ??? almanya rest çekti. Almanlar geri adım atma kolay kolay. Efelenmelere hiç atmaz. Avrupa %100 arkasında... Sİyaseti, dünyayaı bilmeden , Kahvedei arif abilere, ayşe ninelere şow yapacağınıza biraz okuyun araştırın ey büyükler...