E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDurmuş Yılmaz'dan seçim ve dolar tahmini---

Durmuş Yılmaz'dan seçim ve dolar tahmini

Durmuş Yılmaz'dan seçim ve dolar tahmini
11 Ekim 2015 - 15:17 borsagundem.com

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, dolar ve 1 Kasım erken seçimiyle ilgili kritik ekonomi tahmininde bulundu.

MHP Uşak Milletvekili Adayı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, 1 Kasım genel seçimleri öncesi Eşme'de vatandaşlarla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanatlayan Yılmaz, Türkiye'de siyasi belirsizlik nedeniyle güven endeksinin düştüğünü bu durumun ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi.
Durmuş Yılmaz, "Seçimlerden tek parti veya koalisyon hükümeti ortaya çıkarsa ki çıkması lazım o zaman doların geleceği yer 2,60-2,70 lira" dedi.

"DOLARIN YÜKSELMESİ İÇİN BİR NEDEN YOK"

Seçim sonuçlarına göre dolar kurunda düşüş yaşanabileceğini aktaran Yılmaz, "Seçimlerden tek parti veya koalisyon hükümeti ortaya çıkarsa ki çıkması lazım o zaman doların geleceği yer 2,60-2,70.
Şu anda doların yükselmesi için hiç bir neden yok. Ancak iktidar partisi 'tek başına iktidar oluncaya kadar seçimi yenileyeceğim' derse o zaman güven sarsılır, dolar mart ve haziran ayında 3,20- 3,50 de olabilir. Bu seçimde milletin verdiği karara herkes razı olmalı" diye konuştu.
Yılmaz, daha sonra ilçede esnafları ziyaret etti, Dereköy köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hayat11 Ekim 2015 23:29

    onceden dogru tahmin ettim ben bilgiliyim ayaklarinda. Zaten dolar simdilerde dusecek Fed faizi artirdiginda 2016 nin ilk aylarinda dolarda 3.50 ve 3.60 seviyelerine gelecek. Ekonomistlerin aciklamalarini yutturuyor ama sebep gozteremiyor sadece secime bagliyor olaylari. bu adam ir de merkez bankasi baskanligi yapmis

  • Efendi adam11 Ekim 2015 19:42

    Ankarada sıradan bir hayat yaşıyor 50 60 milyon gibi aysonunu nasıl getiririm hesabı yapan dürüst mütevazi bir kişilik...herkese selam...

  • nur çel11 Ekim 2015 17:07

    Bir hafta önce de aynı tahmini yaptı sn durmuş akp adayı olmalı idi tv dede izledim bom boş adam

  • Ramis11 Ekim 2015 16:37

    Madem yukselmeyecek sebeb yok peki neden açıklama yapma gereği duyuyorsunuz. Endiseleniyorsunuz. Yukselecegini biliyorsunuz ondan açıklama ve önüne geçmek için konuşuyorsunuz.

  • Vatandaş11 Ekim 2015 16:24

    Bence AKP-MHP birleşik iktidarı üzerinden bu yorumu yapıyor. "Belki ekonomi bakanı, maliye bakanı vb. olurum." hesabıdır.