E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDÜŞEN BORSADA KAZANDIRACAK HİSSE---

DÜŞEN BORSADA KAZANDIRACAK HİSSE

DÜŞEN BORSADA KAZANDIRACAK HİSSE
01 Temmuz 2008 - 01:30 borsagundem.com

Piyasalar sıkıntılı bir süreçten geçerken, uzun vadeli düşünenlerin kazanacağı bir dönem başlıyor. İşte bu dönemde yatırım yapılacak hisse...

Merrill Lynch Türk Telekom ile ilgili ilk önerisini AL yönünde yaptı. Rapor şöyle: 12 aylık hedef fiyatımız 5.5 YTL hisse senedini 2009 tahmini fiyat/kazanç 9.2x ve şirket değeri/FVAÖK 4.6x çarpanlarına getirdi. %30 yukarı yönlü potansiyel görüyoruz ve mobil piyasa payında ve ADSL kullanıcılarında artan kazançlar katalizör görevi görüyor. Oger, Telekom’´un %55 sahiplik oranına ekleme yapmakla ilgilendiklerini belirtti. Bu yatırımcılara herhangi bir sarkmanın kısa ömürlü olabileceği konusunda rahatlık sağladı. Oger Telekom büyük bir temettüye ihtiyaç duyuyor. 2008’´de getiri dolar borcu üzerindeki döviz kayıplarına karşı savunmasız olabilir. Yönetim şunu açıkça belirtti ki nakit dışı kayıplardan kaçınmak için ek bir temmettü ödemeye karşı değil. Bu yıl için yaklaşık %12 getiri öngörüyoruz, bu da biraz tutucu bir oran. Gelirlerin %78’´ii sabit hattan geldi. Avea’´da düzenleyiciye bağlı olarak 2008’´de iyi bir başlangıç yaptı. Turk Telekom’´un yakın dönemde endeksin üzerinde getiri sağlamasını bekliyoruz. 3.9x TT’´nin 2009 tahmini fiyat/kazanç 7.2x çarpanı Telekom Mısır’´a göre %12 ve EEMEA’´ya göre %40 iskontolu. Şirket değeri/FVAÖK 4.0x çarpanı Turkcell’´in 3.9x çarpanına yakın.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)