E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDüşen petrol fiyatları büyümeye getiri sağlamıyor---

Düşen petrol fiyatları büyümeye getiri sağlamıyor

Düşen petrol fiyatları büyümeye getiri sağlamıyor
09 Ocak 2015 - 06:46 borsagundem.com

Petrol fiyatlarının düşmesi harcama talebini artırsa da büyümeye yansımasının düşük kalacağı bekleniyor

Düşen petrol fiyatları, dünya genelinde her ne kadar tüketici ve şirket harcamalarının artmasına destek olsa da küresel büyüme uzmanlarının tahminlerini yükseltmelerine yeterli görünmüyor

Çin, Rusya ve Brezilya gibi gelişen piyasalardaki olumsuz görünüm ve Yunanistan’ın gibi eurodan çıkış olasılığı gibi jeopolitik riskler, gerileyen enerji maliyetlerinden sağlanan faydaları gölgeliyor. Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin 2015 dünya ekonomik genişlemesi için tahmin medyanı Ekim ayından bu yana değişiklik göstermedi. Ekonomistler büyüme tahminlerini Ekim ayında yüzde 3.6’dan yüzde 3.5’e düşürmüşlerdi.

New York’taki JPMorgan Chase & Co. baş ekonomisti Bruce Kasman, “İnsanlar, dünya genelinde aşağı yönlü diğer riskleri görmeleri ile birlikte tedirginler. Belirsizlik mevcut” dedi.

Ekonomistlerin tahminlerini artırmadaki isteksizliği, genişlemenin üst üste 4 yıl beklentinin altında kalmasının ardından küresel büyümedeki kırılganlığa işaret ediyor. JPMorgan, petrolün varil başına 60 dolardaki sürdürülebilir seviyesinin küresel büyümeyi yüzde 0.5 yükselteceği tahmininde bulunuyor. Ancak yine de Temmuz ayındaki yüzde 3.3’lük 2015 genişleme tahminini 2 Ocak’ta yüzde 2.9’a düşürmüş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)