E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDüşük faize ihtiyaç var---

Düşük faize ihtiyaç var

Düşük faize ihtiyaç var
06 Haziran 2014 - 07:40 borsagundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, düşük faize 5 yıl daha ihtiyaç olduğunu söyledi

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, Fed'in ekonominin sağlığına kavuşmasını garanti altına almak için ABD'de borçlanma maliyetlerini 5 yıllık bir süre için daha çok düşük seviyesine tutmasına ihtiyaç olacağını söyledi. 
Cari görünümünün Fed'in enflasyon ve istihdam hedeflerini yakalayamayacağına işaret ettiğini belirten Kocherlakota, Fed'in bu hedefleri ancak reel faiz orarnlarının daha uzun süre alışılmadık derecede düşük kalmasını sağlayacak politika adımları atarak yakalayabileceğini vurguladı. 
Kocherlakota, "Fed'in gelecek 5 yılda veya daha uzun süre reel faiz oranlarıını 2007 yılındaki yüzde 2,5 sevilesinin 2 puan altında tutmaya devam etmesine ihtiyaç olabilir" diye konuştu.
Kocherlakota ayrıca, ABD tahvil faizlerinde düşüşün Fed'in uyguladığı politakaların bir sonucu olmaktan çok, güvenli liman arayışındaki yatırımcılar için güvenli varlık havuzunun azalmasından kaynaklandığını savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)