E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDüşük işlem hacmi yüksek volatilite---

Düşük işlem hacmi yüksek volatilite

Düşük işlem hacmi yüksek volatilite
31 Aralık 2015 - 09:30 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da yılın son işlem günü olması nedeniyle oynaklığın yüksek olabileceği öngörülüyor

Yılın son işlem gününe girerken düşük işlem hacimlerinin hakim olduğu piyasalarda dün özellikle emtia fiyatlarının zayıflığına bağlı olarak global endekslerde satış baskısı hakim durumdaydı. BIST-100 ise MSCI gelişmekte olan ülke endekslerine göre yaklaşık %0.5 daha kötü performans göstermiş durumda. Gelişmekte olan ülkeler olan iskontomuz ortalamanın oldukça üzerinde ve %26 seviyelerinde bulunuyor.

Yurtiçi gündemi anayasa tartışmaları etkilemeye devam ederken bu konunun politik gündemi işgal etmeye devam etmesi bekleniyor. Hükümet ile ana muhalefet partisi bu konuda metot konusunda anlaşmaları olumlu algılanabilir. Irak hükümetinin Türk askerlerinin Musul’dan çekilmeleri yönündeki baskılarının da artmış olması piyasayı endişelendiren başka bir neden olarak dün ön plana çıktı. Asgari ücret konusundaki devlet katkısı beklentiler dahilinde gerçekleşmiş durumda. Bazı büyük grupların kendi hisseleri ve iştirakleri konusunda geri alımları piyasanın baskılanmasını önleyemedi. Bugün vadeli kontratlarda vade sonu olması ve yılın son işlem gün olması nedeniyle oynaklığın yüksek olabileceğini öngörmekteyiz. TL’nin  dolar karşısında güne zayıf başlaması ve gelişmekte olan ülke endekslerinin olumsuz seyri BIST’in de güne hafif eksi  başlayacağı ihtimalini güçlendiriyor.

Şirketler tarafında ise CCOLA’nın DOHOL yerine BIST 30 endeksine dahil edildiğini görüyoruz. Gündemde ise Amerika’da işsizlik başvuruları ve Chicago PMI verileri ön plana çıkmakta.

Herkese sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yeni yıl diliyoruz.

Bülent Şengönül - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)