E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDüşürülen uçak Ruslara ait---

Düşürülen uçak Ruslara ait

Düşürülen uçak Ruslara ait
24 Kasım 2015 - 09:33 borsagundem.com

Türk jetleri Rus yapımı SU 24 tipi uçağı düşürdü

Suriye sınırında bir uçak düştü. Askeri kaynaklar, Türk F-16'larının sınır ihlali yapan bir uçağı düşürdüğünü doğruladı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Rusya yapımı SU 24 tiği uçağın düşürüldüğü doğrulandı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre angajman kurallarının uygulandığı belirtildi.
Uçakta bulunan iki pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtiliyor.
Hava Kuvvetleri kaynakları, Türkiye-Suriye sınırında bir uçağın Suriye tarafında Türkmenlerin olduğu bölgeye düştüğünü doğruladılar. 

GENELKURMAY: 10 KEZ UYARDIK

Genelkurmay, bugün saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçağın ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal ettiğini ve bu uçağa müdahalede bulunulduğunu bildirdi.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir.
Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur." 

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye sınırında bugün Türkiye tarafından angajman kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen uçağın “kesinlikle Suriye sınırlarında olluğunu” duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı’nan yapılan açıklamada “Uçak bütün uçuşu boyunca kesinlikle 
Suriye sınırları içinde kalmıştır” denildi. Bu uçuşun da objektif kontrol araçları tarafından kaydedildiği vurgulandı. 
Rusya Savunma Bakanlığı, aynı açıklamada Suriye’de Rus Sukhoi SU-24 uçağının düştüğünü, uçağın muhtemelen karadan ateş edilerek düşürüldüğünü duyurdu. Açıklamada, pilotların ikisinin de kendilerini uçak düşmeden önce fırlatmayı başardıklarını  ancak şu anki 
akıbetlerinin bilinmediğini, uçağın da vurulduğunda 6 bin metre yükseklikte olduğu kaydedildi. 
Uçağın durumu ile ilgili araştırmaların sürdüğü aktarıldı. 

video##2233##player

İKİ TÜRK YARALANDI

Düşen uçağın parçalarının savrulduğu Yayladağı'nın Dutlubahçe Köyü'nde iki Türk köylü yaralandı. Yaralılardan Mahmut Horoz'un ameliyata alındığı, diğerinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osmanlı 24 Kasım 2015 12:50

    işte büyük reis in farkı! Eskiden sınırda ihlal etseler pısırıs davranılırdı! Büyük dünya lideri Putin'e de haddini bildirecektir!

  • slm24 Kasım 2015 12:47

    bu ülkede herkes kendi işini ne zaman yapacak...

  • ERKAN SARIKAYA24 Kasım 2015 12:35

    PUTİN TÜRKİYENİN SOKTUĞU STİNGERİ NASIL ÇIKARIRSIN ARTIK SEN DÜŞÜN!!! DİNGONUN AHIRIMI BURASI SINIRI İHLAL ETÇEN!!!

  • ERKAN SARIKAYA24 Kasım 2015 12:30

    TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!! ADAMIN AKLINI ALIRIZ BİZ KORKAKLAR TERKETSİN BU VATANI ÇANAKKALEDE ÖLEN ASLANLAR KORKSALARDI SURİYELİLER GİBİ YUNANİSTANDA ORDA BURDA HEBA OLUP GİDERDİK ASLANLARIM RUHUNUZ ŞAAD OLSUN EMANETİNİZ BAŞIMIZIN ÜZERİNDE EBEDİYEN KALACAKTIR BU VATAN ÜZERİNDE OPERASYON YAPANIN AKLINI ALIRIZ TEK DEVLET TEK BAYRAK!!!!

  • tv24 Kasım 2015 12:29

    putin rusyanın şımarık çocugu sınırı geç içerigir tekrar dışarı içeri derken sonrada suriye içinde düştüde kim inanır sana

  • ERKAN SARIKAYA24 Kasım 2015 12:26

    Biz adamı antalyada yediririz içiririz:)sonrada akıllı olmazsa böyle aklını alırız TAYYİP ADAMIN DİBİSİN bi cacık çıkmaz bundan en fazla doğalgazı keser ama yazın bikenara türkmenler esir askeri rusyaya iade eder mit çoktan devreye girmiştir yazın bi kenara şimdi kılıçtaroğlu nedicek onu çok merak ediyorum yapmasamıydık dicek yoksa KRALLAR KRALI TSK NIN ARKASINDAMI DURUCAK VURUCU PİLOTUMUN ALNINDAN ÖPERİM VE TEBRİK EDERİM BUDUR:)

  • F1624 Kasım 2015 11:24

    kirli bir savaşın içine çekilmek isteniyoruz, TSK 10 kez uyardık diyor gerekirse 20 kez uyaracaksınız, düşürülen uçak ırak veya suriyeye ait değil rus uçağı, şu karanlık ortadoğu coğrafyasında en çok ta rus dostluğuna ihtiyacımız var, etrafımızda bu kadar sorun varken başka düşman edinmemize gerek var mı?

  • Savaşlar 24 Kasım 2015 11:12

    Dayanıkli dövüş G20 bunlar senaryo edildi amaç usa kendi askerini kullanmadan Suriye'de Esad rejimi üzerinden İsraili genişletilip hakim olma zaten bizde ekonomi kötü Güneydoğu kan ağlıyor tek çıkış yol savaş savaşa girerse iktidar herseyin üstünü ortecek bu kadar basit kan bürümüş gözlerini

  • Vatandaş24 Kasım 2015 11:03

    Bizimkiler F16 larımız müdahale etti düşürdük diyor, Ruslar yerden saldırı sonucu düştü diyor. İnşallah yerden saldırı sonucu düşmüştür. Ama bu kaçıncı rus tacizi artık, ne işiniz var orada anlamıyorumki, ne istiyorsunuz Türkmenlerden bre gafiller?

  • HASAN TOSUN24 Kasım 2015 10:55

    türk f-16 lar 4 kez sınır ihlali yaptıda düşürdü diyor,cahilin biride türkmenler düşürdü diyor,türkmenlerde uçak düşürecek füze varmıki,ey cahil biraz heber takip et öyle yaz.neden pilot kurtulsun,oda gebersin,rus türkmenleri hem bombala hemde inşallah pilot kurtulmuştur de ey içimizdeki hain çık ülkemden.

  • dlbyz24 Kasım 2015 10:43

    yaşı dişi markası belli milleti ağzını açıp bakınca belli olacak diş tesbiti ile çok komik ve eğlenceli

  • dlbyz24 Kasım 2015 10:38

    rus yapımı suriye ordusuna ait derler olur biter

  • Feth12924 Kasım 2015 09:55

    Pilot inşallah kurutulmuştur. Uçak önemli değil bir daha yaparis

  • ASLAN TÜRKMENLER24 Kasım 2015 09:54

    ASLAN TÜRMENLER ADİ RUSLARIN BİR UÇAĞINUI DÜŞÜRDÜ.İNŞALLAH DEVAMI GELİR RUSLARIN ORAYA GİDEN BÜTÜN UÇAKLARI DÜŞER