E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDüzenleme çoğaldıkça piyasalar bozuluyor---

Düzenleme çoğaldıkça piyasalar bozuluyor

Düzenleme çoğaldıkça piyasalar bozuluyor
30 Eylül 2013 - 12:56 borsagundem.com

Borsa İstanbul’da düzenlenen ve Avrupa borsalarından yetkililerin katıldığı konferansta çok tartışılacak konuşmalar yapıldı

MURAT DEMİRBAĞ-BORSAGUNDEM.COM
Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan’ın evsahipliğinde, Borsa İstanbul Araştırma Müdürlüğü tarafından düzenlenen Borsa İstanbul Finans ve Ekonomi Konferansı’na katılan yabancı konuklar, küresel düzenlemeler ve borsalar konusunda görüşlerini anlattı.
Saraybosna Borsası Genel Müdür Yardımcısı Almir Mirica, “Küresel düzenleyiciye ihtiyaç var. Kriz den sonra herkes kendi iç meselelerine dönüyor. Küresel düzenleyici kendi içinde sıkıntısını düzeltmeli her şeyden önce…” dedi
 Viyana Borsası Eş CEO'su Michael Buhl, AB Bölgesi’nde büyük küçük borsalar ayırmak gerekiyor. AB içinde KOBİ yüz milyon doların mcap’i olanlar sayılıyor. Küçük ülkelerde ise KOBİ mcap’’ler daha küçük. Yüz milyonluk  şirket bizde büyük şirket anlamına geliyor.. Standard gerekiyor” dedi, kriz sonrası düzenlemeler için şunları söyledi: “Düzenleme geniş kavram. Yeterince düzenleme var. Bunların uygulanması gerekiyor. Ne kadar düzenleme yapılıyorsa piyasa o kadar bozuluyor... OTC'lerdeki hacim artacak yine. İşlemlerde etkin ve verimli olunması gerekiyor…”
Varşova Borsası Genel Müdür Yardımcısı Pawel Graniewski ise, “Umut ediyorum ki iyi olan ilişkiler borsa bağlamında da devam etsin. Bürokratlara güvenmiyoruz. AB üyeliği pozitif katkılarda bulundu bize. Türkiye’nin de katılacağını umuyoruz. AB’de muz sendromu var. Muzların büyüklüğünü denetliyorlar. Anladık ki AB muzu Fransız muzuymuş” diye konuştu. Powell düzenlemeler konusunda ise, “Düzenleme yetkisinin ab ye devredilmesi mantıklı olmayacaktır. Çıkar odaklı olacaktır. Polonya’da büyük bankaların çoğu kamu. Düzenlemeye karşı değiliz ancak  aşırı düzenlemeye karşıyız” dedi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)