E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarECB / Draghi: Euro bölgesi kırılgan ---

ECB / Draghi: Euro bölgesi kırılgan

ECB / Draghi: Euro bölgesi kırılgan
14 Şubat 2010 - 23:49 borsagundem.com

İtalyan Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi dünya ekonomisinde toparlanmanın başladığını ancak bunun bölgeler arasında farklılıklar gösteren bir toparlanma olduğunu belirterek euro bölgesinin de toparlanmasının kırılgan bir yapı gösterdiğini ifade etti.

İtalyan Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi dünya ekonomisinde toparlanmanın başladığını ancak bunun bölgeler arasında farklılıklar gösteren bir toparlanma olduğunu belirterek euro bölgesinin de toparlanmasının kırılgan bir yapı gösterdiğini ifade etti. Eruo'nun güçlü yapısını koruduğunu ve bu yapının Yunanistan'daki toparlanmaya destek vermesini beklediğini ifade eden Draghi, ECB'nin halen uygulamakta olduğu yüzde 1 seviyesindeki faizin de uygun bir faiz seviyesi olduğunu dile getirdi. Draghi, euro bölgesinde istihdam trendinin halen yavaş olduğunu ve küçük ve orta ölçekli işletmeler için kredi koşullarının halen skkı olmasının toparlanmayı güçleştirdiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)