E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarECB faiz sinyali verdi---

ECB faiz sinyali verdi

ECB faiz sinyali verdi
26 Ocak 2011 - 01:54 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) küresel çapta yükseliş eğilimi gösteren gıda, petrol ve emtia fiyatları nedeniyle faiz yükseltme sinyali verdi.

AVRUPA’daki borç krizi nedeniyle ekonomileri zayıflayan ülkelerin varlığına rağmen, Avrupa Merkez Bankası (ECB) küresel çapta yükseliş eğilimi gösteren gıda, petrol ve emtia fiyatları nedeniyle faiz yükseltme sinyali verdi. İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenecek World Economic Forum (WEF) toplantıları öncesinde Wall Street Journal’a konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Jean-Claude Trichet, “Euro Bölgesi’ndeki enflasyon tehdidi yakından izlenmeli. Tüm merkez bankası yöneticileri, yüksek enerji ve gıda fiyatlarının küresel ekonominin üzerinde durduğu dengeleri tehdit ettiği fikrinde birleşmeli” ifadesini kullandı. Makroekonomik ve mali politikaların daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğini savunan Enflasyon tehdidini gören ECB faiz artırma sinyali veren Trichet, “Enerji ve emtia fiyatlarının yükseldiği ortamda ekonomik toparlanma için en iyi yol, bütçede kemer sıkmak” dedi. Trichet bu arada tüm merkez bankalarına da, “İkincil etkilere karşı alarmda olmaları” uyarısı yaparken, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine de “Reform çalışmalarını yavaşlatmayın” çağrısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)