E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarECB faizi değiştirmedi---

ECB faizi değiştirmedi

ECB faizi değiştirmedi
02 Aralık 2010 - 15:12 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası faizi beklentilere uygun olarak yüzde 1'de bıraktı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda gösterge faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 1.0'de tuttu.
Piyasalar, bu kararın ardından gözlerini ECB Başkanı Jean-Claude Trichet'in bugün saat 15.30'da başlayacak olan ve toplantıda ele alınan konular ile varılan kararların açıklanacağı basın toplantısına çevirdi.
Trichet'in bu basın toplantısında ECB'nin özel likidite tedbirlerinden çıkış planını askıya aldığını ve haftalık, aylık refinansman ihaleleri ile piyasaların tüm likidite taleplerini karşılamaya devam edeceğini açıklamasını bekliyorlar. Analistler, Trichet'in ECB'nin 3 aylık refinansman ihaleleri yapacağı da açıklayabileceğini ifade ediyorlar.
Trichet'in yatırımcılardan gelen talepleri karşılayarak, ECB'in Avro Bölgesi devlet tahvilleri alımını artıracağını da açıklayabileceğini belirten analistler, ancak ECB'nin FED'in yaptığı gibi resmi bir tahvil alım hedefi ortaya koymasını muhtemel olmadığını vurguluyorlar.
ECB, şu ana kadar Avro Bölgesi devlet tahvilleri alımı için 67 milyar Avro harcadı.
Analistler, Trichet'in bugün ayrıca 22 üyeden oluşan ECB yönetim kurulu içindeki gerilimleri gizlemeye çalışmasını da bekliyorlar.
Avro Bölgesi'ndeki sorunlu ülkelerin merkez bankacıları ECB'nin borç yükü altındaki ülkelere ek yardımlar yapmaya devam etmesi gerektiğine inanırlarken, Almanya Merkez Bankası Başkanı Weber ise ECB'nin Menkul Kıymet Piyasaları Programının sona erdirilmesi çağrısı yapmıştı. Weber, bu program yerine Avrupa hükümetlerini 750 milyar Avro tutarındaki EFSF'ye taahhütlerini artırabileceğini
ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)