E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB Finansal İstikrar raporu yayınlandı ---

ECB Finansal İstikrar raporu yayınlandı

ECB Finansal İstikrar raporu yayınlandı
29 Kasım 2017 - 13:25 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası tarafından yayınlanan finansal istikrar raporunda Euro Bölgesi'nde finansal istikrara yönelik risklerin kontrol altında olduğu belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası tarafından yayınlanan finansal istikrar raporunda Euro Bölgesi'nde finansal istikrara yönelik risklerin kontrol altında olduğu ancak, bloğun halen bazı kırılganlıklarla karşı karşıya olmaya devam ettiği ifade edildi.

18 çeyrek dönemden bu yana büyüme yaşayan Euro Bölgesi ekonomisi son 10 yılın en iyi durumunda ve öncü ekonomik göstergeler genişlemenin sonunda çevre ülkelere de yansımaya başladığına işaret ediyor.

ECB'nin konuya ilişkin açıklamasında "Ekonomik koşullardaki iyileşme, euro bölgesi finans piyasalarında bir aşırı değerlenmişlik olmadığı değerlendirmelerinin altını çiziyor. Yine de kürsel risker, özellikle finans piyasalarında bri düzeltmeyi tetitkleyebilecek riskler finansal istikrara yönelik olumsuz yankılar oluşturuyor" ifadeleri yer aldı.
ECB'nin raporunda en yüksek kırılganlıkların başında, kürsel risk priminde ani bir yeniden fiyatlama sürecine girilmesi, bankacılık sektörü karlılıklarının zayıflaması, kamu borçlarına dair endişelerin yinelenmesi ve bankacılık dışı finans sektöründeki likidite risklerinin yer aldığı dile getirildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)