E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizECB planı doları zayıflattı---

ECB planı doları zayıflattı

ECB planı doları zayıflattı
07 Eylül 2012 - 10:02 borsagundem.com

ECB'nin yeni tahvil alım planının güvenli varlık talebini azaltmasıyla dolar ve yen geri adım attı

Avrupa Merkez Bankası'nın yeni tahvil alım planının güvenli varlık talebini azaltması ve hisseleri desteklemesi üzerine dolar ve yen dünkü düşüşünü sürdürdü.
ABD hükümetinin aylık istihdam rakamlarının öncesinde dolar, yüksek getirili para birimleri karşısındaki kayıplarına tutundu. AMB Başkanı Mario Draghi'nin sorunlu euro ülkelerinin borçlanma maliyetlerini aşağı çekmek ve Euro birliğinin dağılmasının önlenmesine yardımcı olmak için politika yapıcıların sınırsız tahvil alımlarında anlaştığını söylemesi sonrasında euro 2 ayın zirvesine yakın seyretti.
Draghi'nin bekleneni yapmasının ardından piyasaların risk iştahının açıldığını belirten FX Prime Corp.'un kıdemli yönetici direktörü Marito Ueda, dolar ve yenin satışa geçtiğini söyledi.
Dolar, Euro karşısında dün 1.2652 seviyesinden 2 Temmuz'dan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün 1.2636'dan işlem görüyor. Dolar bu hafta yüzde 0.5 değer kaybetti.
Yen ise euro karşısında 99.60'dan 99.76'ya gerileyerek 31 Ağustos'tan bu yana kayıplarını yüzde 1.2'ye genişletti. Yen, dün euro karşısında 99.81 düzeyinden 5 Temmuz'dan bu yana en zayıf değerine işaret etti. Japon yeni, Dolar karşısında 78.86'dan 78.94'e geriledi ve yenin bu haftaki kayıpları yüzde 0.7'ye ulaştı.
MSCI Dünya Endeksi'nin Perşembe gününü yüzde 1.9 yukarıda tamamlamasının ardından MSCI Asya Pasifik Endeksi de bugün yüzde 1.8 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)