E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB yöneticisinden faiz indirimi yorumu---

ECB yöneticisinden faiz indirimi yorumu

ECB yöneticisinden faiz indirimi yorumu
17 Eylül 2024 - 07:15 borsagundem.com

ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Letonya Merkez Bankası Başkanı Martins Kazaks, ECB'nin faiz indirimine devam etmesi gerektiğini fakat bunun yavaş bir şekilde olması gerektiğini belirtti

ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Letonya Merkez Bankası Başkanı Martins Kazaks'a göre Avrupa Merkez Bankası para politikasını daha da gevşetecek, ancak süregelen enflasyon riskleri nedeniyle bunu çok aceleci yapmamalı.

Kazaks yaptığı açıklamada, "ECB Yönetim Konseyi'nde bu yıl faiz oranlarını iki kez düşürdük ve bu nihai hedef değil. Bu oranlar düşmeye devam edecek" dedi. Borçlanma maliyetlerinin "oldukça kısıtlayıcı" olmaya devam ettiğini ifade eden Kazaks, faizlerin ne kadar hızlı düşürüleceğinin hizmet enflasyonunun izleyeceği yola ve Avrupa'nın tekleyen ekonomisine ilişkin beklentilere bağlı olacağını da söyledi.

Kazaks, "Finansal piyasaların beklentilerine bakarsak - ve onlarla aynı fikirde olmamak için ciddi bir nedenim yok - o zaman gelecek yılın ortasında faizlerin %2,5 olması bekleniyor" dedi.

Goldman Sachs, ons altın tahminini yinelediGoldman Sachs, ons altın tahminini yineledi

 

Intel, Amazon Web Services için özel yapay zeka çipi üretecekIntel, Amazon Web Services için özel yapay zeka çipi üretecek

 

Biden, Trump ile görüştüBiden, Trump ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)