E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEczacıbaşı'ndan dev ortaklık---

Eczacıbaşı'ndan dev ortaklık

Eczacıbaşı'ndan dev ortaklık
27 Ocak 2016 - 06:21 borsagundem.com

Eczacıbaşı, biyoteknolojide dünya devi Baxalta ile stratejik ortaklık kurdu

Dünya devi Baxter’in biyotekonolojik ürünler şirketi Baxalta ile yüzde 50 oranındaki stratejik ortaklığını İsviçre’de açıklayan Eczacıbaşı Grubu, bu alanda bölgesel üretim yapmak için girişimleri olduğunu bildirdi.

Kadife Şahin'in Milliyet'teki haberine göre Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan, konuyla ilgili olarak sağlık Bakanlığı ile temasa geçtiklerini söyledi.

Karamercan, “Yapılacak bir yerli biyoteknoloji üretim yatırımı ülkemizin sadece ithalat bağımlılığını ve dış ticaret açığını azaltmakla kalmayıp, ciddi bir Ar-Ge ve katma değerli üretim yetkinliği yaratacak” dedi. 
Baxalta Bölge Başkanı Patrice Zagame, yatırımda devlet insiyatifinin de yer almasını talep ettiklerini söyledi.

4 ülkede...
Baxalta’nın dünyada dört ülkede (Amerika, Avusturya, Singapur, İsviçre) bu tarz yatırımı var.
Türkiye’de biyoteknoloji alanında tam döngü üretim tesisi bulunmadığını ifade eden Karamercan, “Türkiye’de üretim yapmayı çok istiyoruz. Grup ile 22 yıllık işbirliğimiz var. Bu ortaklık sayesinde bölgesel üretim arzumuz var. Tartışmalarımız devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’yla temastayız” dedi.

Üretime yönelik yatırımın iki ortağın çatısı altında olacağını kaydeden Baxalta Intercontinental Bölgesi Başkanı Zagame, “Bu özel sektör yatırımlarında kamu yatırımının, devlet inisiyatifinin de bulunması lazım. Uzun dönemli bir işbirliğini planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kan hastalıkları 

Karamercan, biyoteknoloji alanında Türkiye için büyük önem taşıyan bir ortaklığı Eczacıbaşı-Baxalta kuruluşu ile hayata geçirmekten gurur duyduklarını belirterek, şöyle konuştu: 
“Baxalta’nın dünya misyonu olarak ilan ettiği ‘Hayatınız İlham Kaynağımız’ mottosunu aynen benimsiyoruz. Bu sayede hastaların yaşamlarını iyileştiren, yenilikçi tedaviler geliştiren küresel bir biyoteknoloji kuruluşunun değerlerini ve yeniliklerini ülkemize getirerek faaliyet gösterdiğimiz hematoloji (kan hastalıkları) ve immünoloji (bağışıklık sistemi bozuklukları) alanlarında hastalarımız için tedavi standartlarını yükseltecek ve umuyoruz ki onkoloji gibi çok güçlü yeni iş kollarını da birlikte kuracağız.” 
  
Nadir hastalıklar 

Patrice Zagame, “İnsanların büyük hayaller kurabilecekleri ve hayatı dolu dolu yaşayabilecekleri bir dünyanın var olabileceğine inanıyoruz” dedi.
Odağın, nadir hastalıklar olduğunu belirten Zagame, bu tip az anlaşılmış hastalıklarla mücadele eden kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak  için çaba harcayacaklarını vurguladı.
 
Şubatta geliyor

Baxter’in dünyadaki yeni yapılanmasının ardından, Türkiye’de 1994 yılından bu yana yüzde 50-50 ortaklık yapısıyla faaliyet gösteren Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri’ne ait ürün portföyünün 1 Şubat 2016 itibariyle farklı çatılar altında pazara sunulmaya devam edeceğini belirten Karamercan, şöyle devam etti:
“Kuruluşun biyolojik ürünler grubu, 1 Şubat 2016’da hayata geçecek olan yine yüzde 50-50 hisse dağılımlı Eczacıbaşı-Baxalta Sağlık Ürünleri ortaklığımız altında faaliyet göstermeye başlayacak. Hastane Ürünlerimiz Eczacıbaşı İlaç Pazarlama’ya, böbrek yetmezliği alanındaki ürünlerimiz ise Baxter Gambro Renal Ürünler A.Ş.’ye devredilecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)