E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEd Yardeni: Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirimine gidecek---

Ed Yardeni: Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirimine gidecek

Ed Yardeni: Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirimine gidecek
16 Ağustos 2024 - 16:43 borsagundem.com

ABD’de Fed’in faizleri nasıl bir patikada indireceği bilinmezliğini koruyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasa uzmanı Ed Yardeni, “Fed, ABD ekonomisi çok güçlü olduğu için bu yıl sadece 1 kez faiz indirimi yapacak” diyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, enflasyonun bu yaz düşmeye devam etmesiyle birlikte büyük faiz indirimleri bekleyen yatırımcılar, ABD ekonomisinin Fed'in ağır politika gevşetmesini haklı çıkaracak kadar güçlü görünmesi nedeniyle hayal kırıklığına uğrayabilir.

Çeyrek puanlık 1 faiz indirimi

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Yardeni Research'ün başkanı ve uzun süredir Wall Street'te çalışan ve merkez bankasından bu yıl sadece bir faiz indirimi talep eden Ed Yardeni’nin bu tahmini, çoğu yatırımcının beklediğinin aksi bir görüşe karşılık geliyor. CME FedWatch aracına göre, piyasalar, yıl sonuna kadar 100-125 baz puanlık indirimini fiyatlıyor.

Yardeni, “Faiz indirimine karşı çıktım ancak makul bir insanım. Fed, ben ne düşünürsem düşüneyim indirim yapacağının sinyalini verirse bu olacak. Ancak bunun çeyrek puanlık ve yıl için bir kerelik bir indirim olacağını düşünüyorum” diyor.

Piyasalar, Temmuz ayında işsizliğin pandemiden bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı şaşırtıcı derecede zayıf bir iş raporu aldıktan sonra Fed'in faiz indirimlerine yönelik beklentilerini artırmaya başladı. Ardından durgunluk korkuları arttı ve bu, hisse senetlerinde acımasız bir satış dalgasına neden oldu.

ABD ekonomisi sağlam

Yardeni, yine de genel olarak ABD ekonomisinin sağlam bir zeminde göründüğünü ve bu nedenle büyük faiz indirimlerinin gereksiz olduğunu düşünüyor. Yardeni, Temmuz verilerinin şiddetli hava olayları nedeniyle çarpıtılmış olabileceğini söyleyen diğer yorumcuların görüşlerini yansıtarak gelecek ayın iş raporunun daha güçlü olacağını öngörüyor.

Bu arada, enflasyonun yıl sonuna kadar Fed'in yüzde 2 hedefine düşme yolunda olduğunu söyleyen Yardeni, “Tüketici fiyatları geçen ay beklenen yüzde 3'lük yıllık artışın altında ve yüzde 2,9 seviyesine düşmeye devam etti” şeklinde konuşuyor.

Son olarak, GSYİH büyümesi pozitif bir görünüm sergiliyor ve ilk çeyrekte düştükten sonra yeniden hızlanıyor gibi görünüyor. Ticaret Bakanlığı'nın gelişmiş GSYİH tahminlerine göre ekonominin geçen çeyrekte yüzde 2,8 oranında büyüdüğü görülüyor.

Yine de, Wall Street'te resesyon görünümü kafaları karıştırmaya devam ediyor ve bazı tahminciler piyasaların daha yüksek faiz oranlarının tam etkisini henüz görmediğini ileri sürüyor. New York Fed, ekonomide resesyon ihtimalinin gelecek yılın Temmuz ayına kadar yüzde 56 olduğunu öne sürüyor.

ABD’de düşen enflasyon FED’i tatmin edecek mi?ABD’de düşen enflasyon FED’i tatmin edecek mi?

 

Atlanta Fed Başkanı Bostic Eylül ayını işaret ettiAtlanta Fed Başkanı Bostic Eylül ayını işaret etti

 

 Piyasaların Fed'den agresif bir faiz indirim beklentileri sağlamlaşıyor Piyasaların Fed'den agresif bir faiz indirim beklentileri sağlamlaşıyor

 

Wells Fargo: Faiz indirimleri borsada henüz görülmemiş bir ralliyi tetikleyecekWells Fargo: Faiz indirimleri borsada henüz görülmemiş bir ralliyi tetikleyecek

 

Faiz indirimi bekleyen yatırımcılar enflasyonu hafife mi alıyor?Faiz indirimi bekleyen yatırımcılar enflasyonu hafife mi alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muallanın mutfağı 17 Ağustos 2024 11:06

    abd çok sağlam .indirceklermiş .0,50 olcakmış.bi sefer olduğundan.görüşmelerde 0,25 iki seferde yapalım diyen varmış tedbirli olmak için.altın yıl sonu hedef 2715 dolar.orda ne olur bilmem.orda doların yıl sonu hedefi 38 diyolar.yıl sonundan sonra şubat gibi 46 gibi hedefi var.asıl çıkış şubatta.borsanıza gelince dünkü meclis tam bir dram öyle olacağıda söylendi zaten birde anayasa mahkemesi kararının uygulanmaması zaten bundan sonra yabancı kurumsal beklemeyin demek.gelen abidik gubudik para olur.oda ilaç olmaz zaten emekli asgarili esnaf  çiftçi hele tam bitecek.ekim sonrası karanlığı yaşayacaksınız gibi .auahuhauhauhaauh siz istediniz akapa yaptı devam oylar akapa ya ,pudracılar iyi hamurtluyo bu arada yalnız borsada çok para kaybetmiş pudracılar akapa ya güvn unsuru ahuauhauhaua