E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEd Yardeni: 'Muhteşem Yedili' muhteşem kalmaya devam edecek---

Ed Yardeni: 'Muhteşem Yedili' muhteşem kalmaya devam edecek

Ed Yardeni: 'Muhteşem Yedili' muhteşem kalmaya devam edecek
31 Temmuz 2024 - 15:49 borsagundem.com

Deneyimli yatırımcı Ed Yardeni, S&P 500 için fiyat hedefini yükseltti.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yardeni Research'ün başkanı ve baş yatırım stratejisti Ed Yardeni, ‘Muhteşem Yedili’ olarak bilinen teknoloji hisselerinin muhteşem kalmaya devam edeceğini öne sürdü.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, hisse senedi piyasalarının geleceğine dair olumlu bir tavır sergileyen Ed Yardeni, S&P 500 konusunda daha da iyimser bir pozisyona geçti.

S&P 500 hedefini yükseltti

Benzinga’dan Piero Cingari’nin haberine göre, deneyimli Wall Street yatırımcısı, S&P 500 için yıl sonu hedefini yükseltti ve bu on yılın sonunda güçlü kazançlar ve teknolojik gelişmelerle desteklenen önemli bir artış öngördüğünü ifade etti.

Yardeni Research'ün başkanı ve baş yatırım stratejisti, paylaştığı notta, S&P 500 için yıl sonu hedefini 5.400 puandan 5.800 puana yükseltti. Bu, mevcut seviyelerden yüzde 6'lık bir artış anlamına geliyor.

Yardeni ayrıca, S&P 500 ETF Trust SPY tarafından yakından kopyalanan endeksin, yüzde 60 olasılıkla gerçekleşeceğini tahmin ettiği ‘Kükreyen 2020’ler' senaryosu altında 2025 yılında 6.300 puana ve 2026 yılında da 6.825 puana ulaşabileceğini belirtti. Yardeni, ileriye dönük kazançların 2029'un sonuna kadar hisse başına 400 dolara ulaşabileceğini ve S&P 500'ü mevcut seviyelerden yüzde 55'lik bir ralli ile 8.400 puana taşıyabileceğini de ekledi.

Kazançlar, piyasada devam eden kazançların omurgası

İkinci çeyrek kazanç raporlama sezonunun iyi ilerlediğini, S&P 500 şirketlerinin hisse başına kazanç büyüme oranının 25 Temmuz haftasında yıllık bazda yüzde 8,7'ye yükseldiğini vurgulayan Yardeni, tam yıllık hisse başına kazanç büyümesinin yıllık bazda yüzde 10-12 aralığına ulaşmasını bekliyor.

Yardeni, S&P 500 hisse başına vadeli gelirlerin, 18 Temmuz haftasında yıllık bazda yüzde 5,7'lik rekor seviyelere ulaştıktan sonra daha da artacağını öngörüyor ve ekliyor: “Enflasyonun geçen yıl önemli ölçüde azaldığını düşünürsek bu sağlam bir artış. S&P 500'ün şu anki yüzde 13,4'lük vadeli kar marjı, 2022 başındaki rekor seviyesine neredeyse geri döndü.”

Muhteşem Yedili ve daha geniş çapta piyasanın gücü

Yardeni, “Çok yüksek değere sahip Muhteşem Yedili hisselerinin muhteşem kalmaya devam edeceğini ve yüksek bir kolektif ileriye dönük fiyat/kazanç oranına sahip olmaya devam edeceğini ve S&P 500'e destek sağlayacağını düşünüyoruz” diye yazdı.

Ayrıca Yardeni, otomasyon, robotik, yapay zeka, bulut ve süper bilgisayar gibi teknolojik yeniliklerden kurumsal kar marjlarının faydalanmasıyla S&P 493'ün de, yani ’Muhteşem Yedili’ dışında kalan S&P 500 hisselerinin de ileriye dönük fiyat/kazanç oranının daha da yükselebileceğini öne sürüyor.

Kısa vadeli seçim volatilitesi ve Fed

Boğa görünümüne rağmen Yardeni, piyasalarda yakın vadede bir miktar volatilite beklediğini ifade ediyor ve güçlü kurumsal kazançlar sayesinde S&P 500'ün seçim dönemi boyunca 16 Temmuz rekor seviyesinin altında dalgalanacağını ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 5.450 puan civarında destek bulacağını öngörüyor.

Yardeni, Fed'in federal fon oranını Eylül ayında 25 baz puan düşürerek yüzde 5 ila 5,25 aralığına indireceğini ve yılın geri kalanında sabit tutacağını belirterek “Federal Açık Piyasa Komitesi’nin Eylül toplantısında faiz oranlarını düşürmesini beklerken bir durgunluk görmediğimiz için aslında buna gerek olmadığını düşünüyoruz” diye yazıyor.

Ed Yardeni: Borsada rallinin ikinci ayağı başlıyorEd Yardeni: Borsada rallinin ikinci ayağı başlıyor

 

Jeremy Siegel: Hisse senetleri dönüm noktasındaJeremy Siegel: Hisse senetleri dönüm noktasında

 

'Insider’lar hisse senetlerini rekor hızla elden çıkarıyor'Insider’lar hisse senetlerini rekor hızla elden çıkarıyor

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyorFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyor

 

Bank of America: Borsalar yüksek düşüş riskiyle karşı karşıyaBank of America: Borsalar yüksek düşüş riskiyle karşı karşıya

 

Fed’den sürpriz gelir mi?Fed’den sürpriz gelir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)