E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüEDIP: Düşüş sürer mi? ---

EDIP: Düşüş sürer mi?

EDIP: Düşüş sürer mi?
05 Eylül 2011 - 12:37 borsagundem.com

Uzun süredir değer kaybeden Edip İplik hisselerinde neler bekleniyor?

“Uzun süredir Edip İplik hissem var. Hisseler diplerde. Daha düşer mi? Satsam mı? Yoksa artırsam mı? Sin ne dersiniz?” İşte yatırımcı bu soruyu yöneltiyor Ekonomist dergisi Yatırımcının Danışmanı köşesine. Diyarbakır’dan Pınar Gündüz’ün bu sorusunu Mehmet aslan şöyle cevaplıyor:
“Edip İplik, tekstil sektöründe yaşan sıkıntı üzerine 2008 yılında bu alan terk ederek tekstil üretim faaliyetlerine son verdi. Bilahare faaliyet alanın gayrimenkul alına çevirdi ve 2009 yılında ünvanını Edip Gayrimenkul olarak değiştirdi. Aynı yıl Mahmutbey’deki arsası üzerine inşa edilen AVM’yi faaliyete geçirdi. Halihazırda şirketin temel gelir elde ettiği kira gelirleri. Şirket 3 aylık bilançosunda AVM’nin yüzde 90 doluluğa sahip olduğunu açıkladı. Elde edilen bu kira gelirlerinde ise yıllık belli oranda artışa gidilecek. Bu arada şirket inşaat üretip satmadığı sürece gelirde ciddi bir oranda artış beklenmiyor. BU da ister istemez hissenin fiyatına yansıyacaktır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • batık olduk07 Eylül 2011 18:46

    yaşam zevkimi aldı elimden.böyle pasif şirketmi olur anlamıyom.imkbdn bunların ayıklanması gerek bence gerçek para tuza.1 yıldır elimde hep eksideym.

  • 07 Eylül 2011 17:50

    intar edicem artk bunn yüzüne

  • memati07 Eylül 2011 00:05

    adamlar ne yapsın para kazanmak zorlaştı çin biyasından küresel sermaye baskısı iş adamlarına doğrudan neye yatırım yapacağını türkiyede bilemez hale getirdi yerli malı yurdun malı sen kullan yabancı coni maykılın malını ondan sonra ben türk borsasında battım diye ağla beter olun

  • 06 Eylül 2011 01:20

    edip iplik olmuş edip gayrimenkul...kira gelirleriyle ne kadar inşaat şirketi olunursa o kadar edip gayrimenkul..

  • bir ky...05 Eylül 2011 23:47

    Bu hissede kalan insanlara Allah'tan sabır diliyorum. Zamanında 4'den alıp 3,5'a vermiştim. Bir de şimdiki haline bakın hele.