E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEFES İRAN'DA BİRA ÜRETECEK---

EFES İRAN'DA BİRA ÜRETECEK

EFES İRAN'DA BİRA ÜRETECEK
16 Kasım 2009 - 12:40 borsagundem.com

Anadolu Grubu şirketlerinden Efes Pilsen, araştırmalar olumlu sonuçlanırsa Efes Pilsen, İran'da tesis kurarak, tüketiciye yerinde ulaşacak

Planlı ekonomisi, 70 milyonun üzerindeki nüfusu ve Türkiye'ye yakınlığı nedeniyle İran, Türk firmalarının göz diktiği pazarlardan biri olarak her geçen gün biraz daha öne çıkıyor. Pazardaki potansiyeli göz önünde bulunduran Anadolu Grubu da İran'da yeni bir yatırıma imza atmayı planlıyor. Anadolu Grubu şirketlerinden Efes Pilsen, İran'da alkolsüz bira üretimi için bir süredir arayış içinde. Yapılan araştırmaların olumlu sonuçlar vermesi üzerine Efes Pilsen İran'da bir alkolsüz bira üretim tesisi kuracak. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, halihazırda ihracat yaptıkları İran'da alkolsüz bira tüketiminin her geçen gün arttığını belirterek ülkede yatırım yapmak adına çalışmaları olduğunu söyledi. Özilhan alkolsüz bira üretimi için Ortadoğu'da tek ilgilendikleri pazarın İran olduğunu bildirdi. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan İran'da yapmayı planladıkları yatırımla ilgili olarak DÜNYA'ya açıklamalarda bulundu. Anadolu Grubu olarak Coca Cola ile Ortadoğu pazarında çeşitli yatırımları olduğunu ancak bira konusunda bir girişimleri olmadığını kaydeden Özilhan, alkolsüz Efes Pilsen üretimi için İran'da çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Özilhan, "Bu bir üretim tesisi olabilir. Henüz bir arazi bulmadık, henüz o aşamada değiliz ama arayışlarımız sürüyor" dedi. "İran pazarında önemli bir potansiyel var" İran pazarında alkolsüz bira tüketimi için büyük bir potansiyel gördüklerini ve buradan yola çıkarak kendilerinde bir yatırım fikri oluştuğunu anlatan Tuncay Özilhan, "İran pazarında önemli bir potansiyel var. Zaten çalıştığımız, yani ihracat yaptığımız pazarlardan bir tanesi idi. Bu yüzden radarlarımızın içinde olan bir ülke" diye konuştu. Tuncay Özilhan, İran'ın Efes Pilsen'in alkolsüz bira ihracatı yaptığı pazarlar içinde en önemlilerden biri olduğuna dikkat çekerek bundan dolayı bu ülkeye ayrı bir önem verdiklerini ifade etti. Tuncay Özilhan yatırımın gerçekleşmesi durumunda bir ortaklık şeklinde olmayacağını ifade ederek, "Yatırımı kendi başımıza yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)