E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivEfsane 2012'de yollarda---

Efsane 2012'de yollarda

Efsane 2012'de yollarda
25 Nisan 2011 - 08:58 borsagundem.com

Nakit ihtiyacı nedeniyle üretimi sekteye uğrayan İsveç kökenli Saab, Türkiye pazarına dönüyor

Nakit ihtiyacı nedeniyle üretimi sekteye uğrayan İsveç kökenli Saab, Türkiye pazarına dönüyor. Hollandalı Spyker ile distribütörlüğü görüşen Gökşenler, 9-5 için sipariş almaya başladı.
İÇİNDE bulunduğu finansal darboğazı aşmaya çalışan İsveç’in simge markalarından Saab, bir yılı aşkın bir aradan sonra Türkiye pazarına dönmeye hazırlanıyor. Geçen yıl General Motors tarafından Hollanda merkezli Spyker’a satılan Saab markasının distribütörlüğünü almak için görüşmeler yapan Gökşenler Otomotiv, Acıbadem’deki Saab Plaza’da sipariş almaya başladı.
Hedef 130-150 adet satış
Saab, üç haftadır askıya aldığı İsveç’teki fabrikasında yeniden üretime başlamak ve tedarikçilere ödeme yapabilmek için nakite ihtiyaç duyuyor. Şu anda ‘yarı distribütör’ gibi çalışmalarını sürdüren Gökşenler Otomotiv’in Satış Müdürü Cüneyt Tosun, distribütörlük için prosedürler devam ettiğini kaydetti. Tosun “Öncelikle tanıtım yapabilmemiz için araç getirmeye başladık. Yeni Saab 9-5 modellerini showroom’da sergilemeye başladık. Bu araçlar üzerinden sipariş kabulü de yapacağız. Yıl sonuna kadar 130-150 adet arasında Saab satışı hedefliyoruz” dedi. Tosun, mayıs ayında ilk otomobillerin geleceğini ifade etti.
9-5 Linear 1.6 MT modelinin fiyatının 45 bin Euro, 9-5 Aero 2.0 T XWD’nin ise 66 bin Euro düzeyinde olduğunu belirten Tosun, fiyatların aksesuar seviyesine göre değişebildiğini ifade etti. General Motors’un satışı öncesinde Saab’ın Türkiye’de 5 satış noktası bulunduğunu hatırlatan Tosun “Bunlar şu anda servis hizmeti veriyorlar. Eski bayilerle ilişkimiz satış sonrası hizmetler olarak sürdürülüyor. Ancak araç gelişi arttığı zaman onlar da satışa başlayacaklar. Eski bayileri koruyarak bir kaç ilde daha ilave bayilikler açacağız. Distribütörlük sonrası Antalya ve Gaziantep’te de bayiler düşünüyoruz” diye konuştu. Cüneyt Tosun, şu anda Türkiye’de yaklaşık 2 bin adet Saab otomobilin yollarda seyrettiğini hatırlattı.
Saab Plaza’da görücüye çıktı
Cüneyt Tosun, Acıbadem Saab Plaza’da satışa sunulan modellerle ilgili şu bilgileri verdi: “Sergilenen ve satışa sunulan iki yeni modelden biri, 1.6 litrelik, 180 beygir gücünde turbo motora, diğeri de 2.0 litrelik 220 beygir gücünde turbo motora sahip. Yeni Saab modelleri XWD, dört tekerlekten çekiş özelliği, head-up display, anahtarsız çalıştırma, aero direksiyon simidi, spor deri koltuklar gibi özelliklere sahip. 9-5 sınıfının en uzun kasasına sahip olan 9.5, arkada geniş diz mesafesiyle dikkat çekiyor. 9-5’in 1.9 TTDi motorlu, 190 beygirlik dizel ve 2.8L V6 motor 300HP seçeneği de var.”
Efsane VW Beetle yeni görüntüsüyle 2012’de yollarda
Volkswagen, efsane bir modelinin tamamen yenilenmiş halini tekrar yollarla buluşturdu. Yeni görüntüsüyle dünya prömiyeri Shanghai Autoshow 2011’de gerçekleşen Beetle, eş zamanlı olarak New York ve Berlin’de düzenlenen etkinliklerle üç kıtada tanıtıldı. Yeni Beetle’ın Türkiye macerası ise 2012 yılında başlayacak. Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, tüm dünyada tüketicisinin duygusal bağ kurduğu otomobillerden biri olarak otomotiv tarihinde önemli bir yere sahip olan Beetle’ın, yenilenmiş haliyle 2012 tarihinden itibaren Türkiye’de de satışa sunulacağını söyledi. Uygun “Beetle, Volkswagen’in son dönemdeki model gelişiminin en önemli örneklerinden biri. Türkiye’de de son derece sevilen bir model olan Beetle, özel bir müşteri grubuna, hatta fan kulüplerine sahip neredeyse ilk model diyebiliriz” dedi. Genel Müdür Uygun, yılda bin adet Beetle satmayı planladıklarını kaydetti.
Belma Toprak/Star

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)