E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEfsane bankacıdan yeni yatırım---

Efsane bankacıdan yeni yatırım

Efsane bankacıdan yeni yatırım
15 Aralık 2012 - 11:51 borsagundem.com

Özellikle tarım alanında yatırıma yönelen bankacı hayvancılıktan sonra gübre işine girdi

Efsane’ bankacı Akın Öngör, tarım yatırımlarına doymuyor. Garanti Bankası'ndan emekli olduktan sonra 2000 yılında üzüm bağlarıyla kendi işini yapmaya başlayan Öngör, geçen yıl portföyüne küçükbaş hayvan besiciliğini eklemişti. Öngör şimdi de gübre üretmeye hazırlanıyor. Milliyet gazetesinden Serkan arman'ın haberine göre Öngör, bu gübreyi hem satacak, hem de elektrik üretecek.
Öngör geçen yıl, Tezman Holding Başkanı Erol Tezman, eşi Tilda Tezman, oğulları Ralf Tezman ve Selim Tezman ile birlikte ‘Teras Tarım İşletmeleri’ adlı bir hayvancılık şirketi kurdu. Tezman ailesi ve Akın Öngör bu hafta kurdukları Novosan Gübre adlı şirketle de ortaklıklarına yeni bir boyut kattı.
Akın Öngör, “Gübre girişimi, Teras şirketimizin devamı sayılabilir. Teras’la Balıkesir Gönen’de küçükbaş hayvancılığa başladık. Şu an 1500 baş civarında hayvanımız var. Bu sayıyı kısa sürede 4 - 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Hem bizim hayvanlarımızın, hem de Gönen çevresindeki hayvanların gübresini işleyeceğimiz bir fabrika kurmaya karar verdik. Burada ürettiğimiz organik gübreyi piyasaya süreceğiz. Ayrıca bu gübreyle gaz ve elektrik üretmeyi de planlıyoruz” diyor. Akın Öngör tarım yatırımlarında ana hissedarın Erol Tezman olduğunu vurguluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NEHİR ER/MALİ ANALİST15 Aralık 2012 12:24

    garanti bankasında menkul kıymetler müdürlüğü yaptığım çalıştığım sürelerde erol aksoy,halit soydan,ibrahim betil ve akın öngör genel müdürlük yapmıştı.akın bey'in bankadan ayrılıp doğa ile başbaşa işler yapması çok hoş,aslında finans dünyası insanı yıpratmakta ve en doğrusu o dünyada kısa çalışılması daha relax işlerde devam edilmesi ve sonrası tabiatla uğraşım insana dha iyi gelecek vaadediyor sanırım en azından sağlıklı olmak adına.