E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEge'de deprem!---

Ege'de deprem!

Ege'de deprem!
09 Temmuz 2024 - 12:24 borsagundem.com

Muğla'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Bakan Yerlikaya, sarsıntıya ilişkin, "olumsuz bir durum yoktur, gelişmeleri takip ediyoruz" ifadesini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Bölgesi'ne dahil olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4,4 şiddetinde yer sarsıntısı meydana geldiğini duyurdu.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 12.11'de merkez üssü Marmaris olan 4,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Yerin 6,89 kilometre derinliğindeki deprem Muğla'nın yanı sıra İzmir ve Aydın'da da hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Muğlada 4.4 büyüklüğünde deprem

Bakan Yerlikaya: An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Marmaris'te 4,4 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini anımsattı.

AFAD ve kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:

"An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Naci Görür'den açıklama

Deprem sonrası Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de kişisel sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı.

X'ten haritalı bir paylaşım yapan Görür, "Marmaris-Orhaniye/Muğla’da 4,4 Mw deprem oldu. Deprem Marmaris ve Orhaniye’nin guneyindeki fay zonu içerisinde. Güney Ege Helen- Kıbrıs yayı ve Plini-Strabo transform fayı nedeniyle uzun süredir hareketli" dedi.

Kurum: Deprem bölgesi için ne konuşursak yapacağız

 

İki ilde deprem oldu

 

Mersin'de deprem meydana geldi!

 

Ege açıklarında deprem!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)