E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEGS'DE ORTAKLAR YÖNETİMİ DEVRALIYOR---

EGS'DE ORTAKLAR YÖNETİMİ DEVRALIYOR

EGS'DE ORTAKLAR YÖNETİMİ DEVRALIYOR
24 Kasım 2008 - 12:24 borsagundem.com

Geçen yıl Ocak ayında imzalanan protokolün ardından, faaliyetlerini sürdürerek, EGS Bank’´tan doğan borçlarını ödeyecek olan EGS şirketlerinde ilk genel kurullar 2 Aralık tarihinde yapılacak.

EGS ortakları, genel kurullar ile birlikte 7 şirketin yönetimini devralacak. Yeni Asır gazetesi’´nin haberine göre, Deniz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akgün, "İşler rayına girdi. Projelerimizi hayata geçirip borçları peşin indirimi de alarak 12 yıldan önce ödemek istiyoruz" dedi. 2 Aralık tarihinde İstanbul’´da EGS Holding ve EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketlerinin genel kurulları ile başlayacak süreç, daha sonra diğer 5 şirketin genel kurulları ile devam edecek. Şirket yönetim kurullarında 5 EGS ortağı ile 2 TMSF temsilcisi yer alırken, TMSF üyeleri veto yetkisine sahip olacak. EGS adına TMSF ile görüşmeleri yürüten Deniz A.Ş’´nin Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Akgün, genel kurulların yapılması ile şirketlerin çalışmaya başlayacağını ve borçları protokolde yer alan 12 yıldan daha kısa süre içinde ödemeyi planladıklarını söyledi. Diğer 5 şirketin genel kurullarının da önümüzdeki günlerde yapılacağını dile getiren Akgün, "Genel kurulların yapılacak olması işlerin rayında gittiğinin bir göstergesi. Bundan çok memnunuz. Biz protokolü Ocak ayında imzaladık. Biraz geç de olsa şirketler çalışmaya başlayacak. Diğer şirketlerin de genel kurullarını kısa süre içinde tamamlamak istiyoruz. Şirketleri ne kadar hızlı çalıştırabilirsek, TMSF’´ye olan borçlarımızı da o kadar çabuk öderiz" dedi. Ekonomik krizin, şirketlerin elindeki varlıkların değerlendirilmesi açısından biraz sıkıntı yaratabileceğini ifade eden Ufuk Akgün, Basmane Dünya Ticaret Merkezi, Sakarya İpekyolu projesi ve Denizli Serbest Bölgesi projelerinin en büyük güvenceleri olduğunu kaydetti. Akgün, şöyle konuştu: "Dünya Ticaret Merkezi için Güçbirliği Holding ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısa süre içinde bu çalışmalardan sonuç alacağımıza inanıyorum. Önceliği finans, gayrimenkul ve serbest bölgecilik alanında çalışan şirketlere vereceğiz." EGS Holding, büyük kısmı İzmir’´de faaliyet gösteren tekstil ihracatçısı 99 işadamının bir araya gelmesiyle 1993 yılında kuruldu. EGS bünyesinde, 1995 yılında kurulan EGS Bank’´a 2001’´de TMSF tarafından el konuldu. Bunun üzerine TMSF ile 7 yıldır yapılan görüşmelerin ardından imza aşamasına gelindi. 25 Ocak 2008’´de Ege İhracatçı Birlikleri’´nde yapılan toplantıda TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile Deniz A.Ş. Başkanı Ufuk Akgün, 280 milyon dolarlık borç ödeme anlaşmasına imza attılar. Anlaşmaya göre 136 yönetici ortağın 2 ay içerisinde 15 milyon dolarlık peşinatı ödemesi gerekiyordu. Protokol peşinatın üçte ikisi olan 10 milyon doların ödenmesi ile de devreye girecekti. EGS yönetici ortakları kendi üzerlerine düşen peşinat paylarını ödeyerek 10 milyon doları tamamladı. Anlaşmaya imza atmayanlar için de TMSF haciz işlemi yaptı. Deniz A.Ş. 7 şirket için de yönetim kurulu ataması yaptı. Şimdi yapılacak genel kurullar ile bu şirketler çalışmaya başlayacak. Şirketler faaliyetlerden elde edecekleri gelirlerle EGS Bank’´tan dolayı TMSF’´ye olan borçlarını 12 yılda ödeyecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)