E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEGS'DE YÖNETİM EGELİLERE GEÇİYOR---

EGS'DE YÖNETİM EGELİLERE GEÇİYOR

EGS'DE YÖNETİM EGELİLERE GEÇİYOR
18 Kasım 2008 - 08:46 borsagundem.com

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile EGS Holding’´in 280 milyon dolarlık borcunun ödenmesi için ocak ayında protokol yapan Egeli sanayici ve işadamları, 2 Aralık’´ta başlayacak genel kurullar ile 7 şirketin yönetimini devralmaya hazırlanıyor.

Referans Gazetesi’´nin haberine göre, ilk önce EGS Holding ve EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketlerinin İstanbul’´da yapılacak genel kurulu ile başlayacak süreç, daha sonra diğer 5 şirketin genel kurulları ile devam edecek. Şirketlerin yönetim kurullarına zaten fiilen atanmış olan EGS ortaklarının oluşturduğu Deniz AŞ’´nin yöneticileri, genel kuruldan sonra resmen yönetimlerde yer alacak. Yönetimde veto yetkisine sahip TMSF temsilcileri bulunacak. Bu yönetim modeli ile şirketlerin daha hızlı ve etkin çalışmasının önü açılacak. Deniz AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Akgün, 2 Aralık’´ta başlayacak genel kurul süreci ile EGS ortaklarının yönetimde resmen yer alacağını açıkladı. Gelişmeleri memnuniyetle karşılamakla beraber anlaşmanın geciktiğini ifade eden Akgün, gayrimenkul projeleri olmak üzere şirketlerin elindeki varlıkların değerlendirilmesi açısından ekonomik krizin olumsuz etkilerinin olabileceğine dikkat çekti. EGS Grubu şirketlerinin işletilerek ekonomiye kazandırılması ve EGS’´ye ait borçların ödenmesi için 15 Ocak’´ta yapılan anlaşmaya göre TMSF’´ye işlemiş faiziyle 280 milyon dolar ödenecek. Protokolün yürürlüğe girmesi için 15 milyon dolar peşinat öngörülen anlaşmaya göre toplam borçlar libor artı 1 faizle ve 12 yılda ödenecek. Peşinatın 3 milyon doları şirketlere işletme sermayesi olarak aktarılacak. İşletilecek şirketlerde öncelik finans, gayrimenkul ve serbest bölgecilik alanında çalışan şirketlere verilecek. EGS projeleri arasında EGS Grubu’´nun elinde olup TMSF’´ye devredilen Sakarya İpekyolu Projesi, Denizli Serbest Bölge, Denizli’´deki alışveriş merkezi yeri, İzmir-Basmane’´deki Dünya Ticaret Merkezi rehabilite edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)