E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEjderha yılı altının da yılı olur mu?---

Ejderha yılı altının da yılı olur mu?

Ejderha yılı altının da yılı olur mu?
23 Ocak 2012 - 07:43 borsagundem.com

Çin'de ay takvimine göre kutlanan ejderha yılı başlarken altın yatırımcısı içinse özel bir önem arz ediyor

Çin'de piyasaları bir hafta hayatı ise iki hafta boyunca durduracak olan yeni yıla girildi, Ay takvimine göre harkeket eden Çinlilerin inancına göre "tavşan" yılı biterken "ejderha" yılı başladı.
Çin burçlarının beşincisi olan ve güç, başarı ve mutluluğu simgeleyen ejderha yılının özellikle altın piyasası için önemi büyük. Ejderhanin kudret, girişkenlik ve başarı sembolü oladuğuna inanan Çinliler bu mistik sembolü altın ile özdeşleştirerek tüm bu özellikleri kendilerine çağırmak için birbirlerine altın hediye ediyorlar. Hindistan'daki düğün sezonu ile birleşecek olması sebebiyle analistler altında yukarı yönlü hareket bekliyor.
Çin yeni yılının 6 şubatta başlayacak fener bayramına kadar sürecek olmasından dolayı ülkede bir hafta boyunca resmi kurumlar ve mağazalar dahi kapalı olacak. Bu özel kutlamalar nedeniyle bu yılda ülke içi ulaşımda yoğunluk yaşanmış, yüzlerce milyon Çinli memleketlerine gitmek için yollara dökülmüştü.
Şubat teslimli altının onsu Melbourne'da yerel saatle 10.13'te 1,664.90 dolardan işlem görürken spot altının onsu ise 1,664.77 dolar oldu. Mart teslimli gümünşün onsu ise yüzde 0.8 artışla 31.925 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)