E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEKİZ YAĞ BORÇ YÜKÜNÜ TAŞIYAMADI, TABAN OLDU---

EKİZ YAĞ BORÇ YÜKÜNÜ TAŞIYAMADI, TABAN OLDU

EKİZ YAĞ BORÇ YÜKÜNÜ TAŞIYAMADI, TABAN OLDU
20 Temmuz 2010 - 15:30 borsagundem.com

Sesiz sedasız Birincil Piyasa'da halka açılan Ekiz Yağ, işleme açılır açılmaz taban oldu. Neden? Hissede birileri oyun mu yapıyor?

İzmirli Ekiz Yağ, Birincil Piyasa'dan 4 gün boyunca halka arz edildi, fiyatı 7.35 liraya kadar çıktı. Kime satıldığı bilinmeyen hisseler işleme açıldığı ilk gün taban oldu! 6.45 liradan işleme açılan hisseler açılır açılmaz 6.100 liradan taban oldu. İkinci seansta da tablo değişmedi, hisseler 5.50 liraya kadar geriledi. Alıcı yok! "Her önüne gelen şirketin halka açılmaması" tartışmaları yeniden gündem gelirken, borsa kulislerinde, "Acaba Birincil Piyasa'dan satılan hisseler birilerine iskontolu olarak mı pazarlandı?" soruları sesli olarak dile getiriliyor. Uzmanlar, Ekiz Yağ'ın açılışta taban olmasının da daha sonra benzer şirketlerin halka arzında sıkıntılara neden olacağını belirtiyor. Bazı analistler bu kadar borç yüküyle halka açılmasının da sıkıntıların bir nedeni olduğunu dile getirirken, hissenin 80 bin lot gibi az sayıda satışla taban olması da kafaları karıştırıyor. Halka arzdan hisse alan ve mağdur olan yatırımcılar işlemlerin perde arkasındaki isimlerin araştırılmasını bekliyor. Bu arada Ekiz Yağ, Altın Yağ ve Lio'dan sonra borsaya gelen üçüncü zeytinyağı şirketi. Bu şirketlerin diğer ortak özelliği ise İzmirli olmaları. Ancak LİO Yağ halka arzdan kısa bir süre iflas ederek arkasında binlerce mağdur yatırımcı bıraktı. BORSAGUNDEM.COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)