E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'EKONOMİ DÜZELMEYE BAŞLADI'---

'EKONOMİ DÜZELMEYE BAŞLADI'

'EKONOMİ DÜZELMEYE BAŞLADI'
01 Ekim 2010 - 09:12 borsagundem.com

Cleveland Fed Başkanı Sandra Pianalto, Büyük Bunalım'dan bu yana görülen en derin daralmadan çıkıldığına dair işaretler olduğunu söyledi

Cleveland Fed Başkanı Sandra Pianalto, ABD ekonomisinin Büyük Bunalım'dan bu yana görülen en derin daralmadan toparlanmaya başladığına dair işaretler olduğunu, ekonominin iyileşmek daha fazla yardıma ihtiyacı neticelendirmesi halinde Fed'in seçenekleri bulunduğunu bildirdi. Tüketicilerden ve işletmelerden gelen işaretlere dikkat çeken Pianalto, "Tüketiciler daha fazla tasarruf ediyor ve işletmelerin toplam karları resesyonlar sonrası görülen tipik seviyelere daha paralel seviyelere döndü" diye konuştu. Ancak Pianalto, bu toparlanmaya rağmen, ekonominin hala yüksek işsizlik oranını düşürmekte ilerleme gösterecek kadar hızlı büyümediğini vurguladı. Pianalto, Fed'in para politikasını daha da gevşetmek için hazır olan araçlarının etkinliğini değerlendirmekte olduğunu söyledi. "Eğer daha fazla teşvik gerekliyse, Fed'in seçenekleri aşırı rezervler için faizi düşürmeyi, Fed politika açıklamalarındaki dili güçlendirmeyi ve daha fazla uzun vadeli varlık almayı içeriyor" diye konuşan Pianalto, "Bu geleneksel olmayan araçların kullanımında tecrübemiz az, bu nedenle etkinlik açısından araçların maliyetine ve faydasına bakmalıyız. Kendi ekibim ile şu anda bunu yapıyorum. Bu araçların etkinliği açısından daha fazla bilgi elde etmeye çalışıyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)