E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEkonomi yönetimine talip çok---

Ekonomi yönetimine talip çok

Ekonomi yönetimine talip çok
17 Ocak 2011 - 08:41 borsagundem.com

Kamuda boşalacak koltuklara CEO atanabileceğine ilişkin düzenleme, özel sektörden talep yağmasına yol açtı

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın dışında, 2011 yılı içinde birçok ekonomi kurumunun üst yönetiminde önemli değişiklikler olacak. Ekonomi yönetiminde boşalacak koltuklar şimdiden yüzlerce bürokrat adayının kulis faaliyetlerine başlamasına yol açarken, Özel sektörden ekonomi yönetiminde boşalacak koltuklara çok talip olduğu belirtildi. Özellikle Torba Yasa tasarısında yer alan kamu yönetimine CEO atanmasına ilişkin düzenleme, boşalacak koltuklar için adeta kuyruğa yol açtı. Şu anda 200-250 adayın boşalacak koltuklara talip olduğu konuşuluyor. Bu yıl yönetiminde değişiklik yapılacak kurumların başında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geliyor. BDDK İkinci Başkanı Ahmet Şirin ile Kurul üyesi Hüseyin Al’ın görev süreleri bu yıl doluyor. Her iki üye de yasa gereği bir daha atanamıyor. Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) İkinci Başkanı Abdülkerim Emek de görev süresi bu yıl içinde dolan bürokratlar arasında yer alıyor. Emek de bir daha atanamayacak.
Yine Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül de beş yıllık görev süresini bu yıl tamamlıyor. Bu üst yöneticilerin dışında Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) enerji ve petrol olmak üzere ikiye ayrılacak. Her iki kuruma da yeni üyeler atanacak. Uzun süredir vekaleten yürütülen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Devlet Malzeme Ofisi’ne de iki yeni başkanın atanması bekleniyor.

HÜSEYİN ÖZAY - STAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)