E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkonomik güven endeksi yılın zirvesine çıktı---

Ekonomik güven endeksi yılın zirvesine çıktı

Ekonomik güven endeksi yılın zirvesine çıktı
30 Aralık 2019 - 10:01 borsagundem.com

Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık ayı ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı

Ekonomik güven endeksi Kasım ayında 91,3 iken, Aralık ayında yüzde 2,6 oranında artarak 93,8 oldu. Endeks bir önceki yılın ayın ayında ise 81,9 değerindeydi. Böylece endeks, ekim, kasım ayından sonra aralık ayında da yükselişini sürdürmüş oldu.

İnşaat sektöründe dikkat çeken artış

Ekonomik güven endeksindeki artış, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı. Özellikle inşaat sektörü güven endeksindeki yüzde 7,9'luk artış dikkat çekti. Tüketici güven endeksi ise yüzde 1,9 puan geriledi. 

Aralık ayında reel kesim güven endeksi 108,7 değerine, hizmet sektörü güven endeksi 93,2 değerine, perakende ticaret sektörü güven endeksi 102,6 değerine ve inşaat sektörü güven endeksi 68,9 değerine yükseldi. Aralık ayında tüketici güven endeksi ise 58,8 değerine geriledi.

Sektörel güven endekslerinin bir önceki ay ve bir önceki yılın aynı ayına göre değişimleri şöyle:

Ekonomik güven endeksi ne anlama geliyor?

Her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ekonomik güven endeksi, ekonominin gidişatına dair öncü göstergelerden biridir. Ekonomik güven endeksinin 100'den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100'den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Meto30 Aralık 2019 11:42

    Bir soru;uçagın inmedigi yere havaalanı yapılırmı?

  • sedat30 Aralık 2019 22:06

    Nerede insan yaşıyorsa oraya havaalanı yapılır. İşte anlaşılmayan taraf da bu ya? Havaalanı kim için yapılır? Ne için yapılır? Halka hizmet edeceksin ki halk seni seçsin. Maliyet-Kar hesabı yaparsanız, önce zararda görünsen de uzun vadede kardasın demektir.

  • Tam komedi 30 Aralık 2019 12:14

    Berk başka havayollarına bedava hizmet edersen herkes gelir , yakıt ikmali yapar çeker gider aynen israil gibi !!! Yorum yapmadan iyi araştır !!!

  • berk30 Aralık 2019 11:56

    Kılıçdaroğlu'da Sabiha Gökçen'e uçak inmiyor ki demişti.Şimdiki hali malum.