E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarEKONOMININ GÖRÜNÜMÜ SON DERECE BELIRSIZ ---

EKONOMININ GÖRÜNÜMÜ SON DERECE BELIRSIZ

EKONOMININ GÖRÜNÜMÜ SON DERECE BELIRSIZ
19 Şubat 2010 - 11:39 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası yöneticilerinden Paul Fisher, İngiltere ekonomisinin görünümünün son derece belirsiz olduğunu söyledi.

Fisher, Londra'daki bir konuşmasında gazetecilerin sorusu üzerine BOE'nin TÜFE'de orta vadede yüzde 2 hedefinin üzerine çıkılacağından emin olmadıkça bono geri alım programını aşağı çekmeyeceğini belirtti. Bu ayın erken dönemlerinde Fisher'in de aralarında bulunduğu BOE'nin Para Politikaları Komitesi yaptığı toplantıda 200 milyar sterlinlik bono geri alım programında değişime gitmeme kararı almıştı. Banka'nın son beklentileri enflasyonunu önümüzdeki 3 yıllık süreç içinde hedef seviyenin altında kalacağı yönünde oluşuyor. Bu nedenle gevşek para politikasının uzun bir süre daha devam edeceği beklentileri güç kazanıyor. Fisher, ayrıca ikili dip riskini de reddetti ve ekonomide gücü net olmamakla birlikte ılımlı bir büyüme trendi izlenceğini öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)