E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEl-Erian: FED piyasalar tarafından rehin alındı---

El-Erian: FED piyasalar tarafından rehin alındı

El-Erian: FED piyasalar tarafından rehin alındı
15 Ağustos 2019 - 08:53 borsagundem.com

Allianz'ın baş ekonomi danışmanı Muhammed El-Erian, "FED piyasalar tarafından rehin alındı, iki faiz indirimi yapmaya zorlanacak" dedi

Allianz'ın baş ekonomi danışmanı Muhammed El-Erian, Fed'in piyasalar tarafından rehin alındığını ve yıl sonundan önce 2 faiz indirimi yapmaya zorlanacağını söyledi.

Financial News'a konuşan El-Erian, "Fed'in ticaret gerilimlerinin yarattığı endişeleri hafifletmek ve yavaşlayan global büyümenin ABD ekonomisine zarar vermesinin önüne geçmek için gelecek 5 ay içinde faizi en azında yüzde 1,75'e düşürmekten başka seçeneği yok" dedi. "Geleneksel ekonomik ölçümlere, değerlere bakıldığında faiz indirimi için haklı bir neden görülmese bile, Fed'in faizleri düşürmekten başka seçeneği yok.

Piyasalar Fed'i şu anda rehin tutuyorlar" ifadelerini kullanan El-Erian, "Faiz indirimleri pozitif nedenlerle değil, negatif nedenlerle yapılacak. Fed, harekete geçmemesi halinde piyasanın vereceği reaksiyondan korkuyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bloom15 Ağustos 2019 16:05

    Fed para bastıkça bir süre sonra çöküş daha korkunç olacak sorun para faiz değil ekonomilerin endüstrilerin yapısal olarak değişmesi ve el değiştirmesi