E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarEl-Erian fırsatlara dikkat çekti---

El-Erian fırsatlara dikkat çekti

El-Erian fırsatlara dikkat çekti
22 Mart 2011 - 17:33 borsagundem.com

Pimco CEO´su Muhammed El-Erian, Orta Doğu´daki çatışma, Japonya´da yaşanan felaketin piyasalardaki oynaklığı sürdüreceğini söyledi

Pimco CEO´su Muhammed El-Erian, Orta Doğu´daki çatışma, Japonya´da yaşanan felaket ve dünyanın çeşitli yerlerindeki kargaşaların hisse senedi piyasalarında oynak günlerin devam etmesine yol açacağını ve yatırımcılar için fırsatlar yaratacağını söyledi.
CNBC´ye konuşan El-Erian, son birkaç gündür piyasalarda görülen hızlı yükseliş ve düşüşlerin, jeopolitik krizlerin kendilerini gösterdikleri ortamda norm haline geleceğini belirterek, "Önümüzde çok oynak bir ortam var, geçtiğimiz birkaç günde yaşanan hızlı yukarı ve aşağı hareketlerden önümüzdeki günlerde çok daha fazlasını görmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Ancak böyle zamanların fırsatlar yarattığının da unutulmaması gerektiğini ifade eden El Erian, "Tüm bu gelişmelerden ironik bir şekilde faydalanan ülkelere bakacağım. Petrol ihracatçısı ülkelere, emtia ihracatçılarına ve sakin komşular ile yaşayan ülkelere eğilim gösteriyorum" dedi.
Bu ülkeler arasında Brezilya ve diğer Latin Amerika ülkelerinin ve bazı Asya ülkelerinin yer aldığını ifade eden El-Erian, Japonya´nın, yeniden inşaa programının devreye girmesi iile bazı fırsatlar sunabileceğini vurguladı.
Önümüzdeki dönemde Çin ekonomisinin yavaşlayacağını öngördüklerini belirten El-Erian, ancak bunun sert değil, yumuşak bir iniş olacağını öngördüklerini ifade etti.
El-Erian, Pimco olarak, faizler yeni gerçekliğe göre ayarlanana kadar ABD hazine tahvili tutmayacaklarını da tekrarladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdem22 Mart 2011 21:04

    bu borsa ralli yapsa sigorta sektöründen yine umutsuzum.. primler ne zaman artacak ? bu cüzzi fiyatlara sigorta mı yapılır ? sigorta şirketim olsa yabancılara satardım.. bu ülkede değmez uğraşmaya..