E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektriğe yüzde 30 zam!---

Elektriğe yüzde 30 zam!

Elektriğe yüzde 30 zam!
13 Kasım 2013 - 07:15 borsagundem.com

18 Kasım'dan itibaren elektrik birim fiyatları yüzde 30 zamlanacak

Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, tüketim miktarına göre yapılan fiyat artışının 18 Kasım’dan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. Elektrik zammını düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Sennaroğlu, yapılan fiyat ayarlamasının son olacağını ileri sürdü. Ada’daki elektriğin petrolle üretildiğine dikkat çeken Sennaroğlu, aylık 250 kilowatlık tüketime yüzde 18.42’den başlayarak kademeli olarak yüzde 29.23 oranına kadar fiyat düzenlemesi yaptıklarını söyledi.

ANKARA ‘ÖZEL’ İSTİYOR
Önder Sennaroğlu, Türkiye KKTC ekonomik protokolünde özelleştirme kapsamında bulunan elektrik idaresinin, aldıkları yeni kararla özerk bir yapıya dönüştürüleceğini belirtti.
KKTC’de zam öncesindeki elektrik ücretleri, konutlarda aylık 250 kilowat sınırına kadar kilowatı 38 kuruştan hesaplanıyordu. Kullanıldığı yere ve tüketim miktarı arttıkça birim fiyatı bir liraya kadar yükseliyordu. Fon ve vergilerin de eklenmesiyle yükselen faturalar zam öncesinde büyük tepki topluyordu. Yüzde 30 varan zammın ardından tepkilerin daha da artması bekleniyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdem13 Kasım 2013 10:31

    heralde bazıları haberi tam okumadı bu zam kktc de

  • metin13 Kasım 2013 10:27

    AMPÜL AKP KANIMIZ EMDİĞİ YETMİYORMUŞ GİBİ BU AMPÜLDE SÖMÜREÇEK.AKP EKONOMİ RÜYASI ARKADAŞLAR 10 YIL SÜRMUŞTÜR.FED AÇAIKLAMALARI PARASAL GENİŞLEME SONLANDIRMA DELİ DELİ DOLAŞAN PARALARIN DS GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDEN ANAVATANINA DÖNME SÜRECİ BAŞLAMIŞTIR.10 YIL DOLAR YERİNDE SAYMIŞTIR.ARTIK AKP POLİTİKLARA EKONOMİSİ İKTİDARDA 10 YILDA KALDIĞI GİBİ OLMAYAÇAKTIR,SABUN GİBİ ERİMEYE BAŞLAYAÇAKTIR.OY BOŞ ATAN PARTİSİ OLMAYAN VATANDAŞIN YORUMUDUR.

  • biln13 Kasım 2013 10:21

    maaşlara zam yok diğer herseye zam tabi.

  • köyüm13 Kasım 2013 10:21

    oh ki oh. ezilmeye devam. kaçak elektrik bedeli açığı bu şekilde kapatılıyor. biz çalışalım gece gündüz yorgunluktan bitap düşelim dizlerim tutmasın başım çatlasın gece uyuymamıyım, kaçak elektrikçiler evlerinde yata yata kaçağa devam etsin. ne ala memleket olduk yaw. zaman kaçakçı zamanı. çalışan gariban oldu..%30 yetmez %100de olacak..şimdiki aklım olsaydı köyümde otururdum şehir iyice çekilmez oldu zam zam.

  • novaljinus13 Kasım 2013 09:48

    ohhh suyundan da koy