E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrikli araç fonlarından 1.6 milyar dolarlık 'Trump' kaçışı---

Elektrikli araç fonlarından 1.6 milyar dolarlık 'Trump' kaçışı

Elektrikli araç fonlarından 1.6 milyar dolarlık 'Trump' kaçışı
07 Ağustos 2024 - 08:31 borsagundem.com

Trump endişesi ile elektrikli araç odaklı fonlardan çıkışlar 1,6 milyar dolara ulaştı

Yatırımcılar, büyüme tahminlerinin düşmesi ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın yeniden seçilme ihtimalinin kârları daha da zora sokacağı düşüncesiyle elektrikli araç odaklı fonlardan çıkmaya başladı.

Veri sağlayıcısı EPFR Global tarafından takip edilen elektrikli araç fonları, bu yıl 31 Temmuz'a kadar 1,6 milyar dolarlık net çıkış gerçekleştirdi ve bu rakam 2023'teki toplam itfalardan daha fazla. Fonlar 2022'de giriş kaydetmişti.

Hong Kong'daki Robeco'da portföy yöneticisi Vicki Chi, "Elektrikli araç ticareti Trump karşıtı bir ticaret haline geldi. Yollarda giderek daha fazla elektrikli araç görmenize rağmen, çok az şirket para kazanıyor ve çok az şirket marjlarını genişletme görünümüne sahip."

ABD Başkan adayı Donald Trump, seçilmesi halinde mevcut bazı elektrikli otomobil politikalarından vazgeçme ve Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara uygulanan gümrük vergilerini %200'e kadar çıkarma sözü vermişti. Bu hamleler, halihazırda yatırımcıların ve üreticilerin teknolojiye bakış açılarını yeniden değerlendirmelerine neden olan elektrikli araç satışlarındaki büyümenin yavaşlamasına ilişkin endişeleri daha da arttırma tehdidinde bulunuyor.

Elektrikli araç hisseleri bitkisel hayattan çıkıyorElektrikli araç hisseleri bitkisel hayattan çıkıyor

 

Hibrit araçlara talep ikinci el elektrikli araçların fiyatını kırıyorHibrit araçlara talep ikinci el elektrikli araçların fiyatını kırıyor

 

Trump: İran bu gece İsrail'e saldıracak!Trump: İran bu gece İsrail'e saldıracak!

 

Trump'tan 'Bitcoin' tavsiyesi: Satmayın hızla yükselecekTrump'tan 'Bitcoin' tavsiyesi: Satmayın hızla yükselecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)