E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaElektrikli araç hisseleri bitkisel hayattan çıkıyor---

Elektrikli araç hisseleri bitkisel hayattan çıkıyor

Elektrikli araç hisseleri bitkisel hayattan çıkıyor
10 Temmuz 2024 - 16:47 borsagundem.com

Elektrikli araç hisse senetleri yeniden yükseliş geçti.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Elektrikli araç satışlarının kötü gitmesi nedeniyle düşüş yaşayan elektrikli araç üreticisi şirket hisseleri, yeniden yaşam belirtileri göstermeye başladı.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, elektrikli araç hisseleri, ikinci çeyrek teslimatlarının Wall Street tahminlerinden daha iyi olduğunun kanıtlanmasının ardından önemli yaşam belirtileri gösteriyor.

Yeniden pozitif bölgede

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Tesla hisseleri, 10 günlük galibiyet serisiyle birlikte son dönemde yüzde 44 oranında değer kazandı. Hisseler toparlanmadan önce yılbaşından bu yana yüzde 27 oranında düşüş yaşamıştı. Şu an Tesla hisseleri, yüzde 6 oranında artışla yıllık bazda pozitif bölgeye geri döndü.

Tesla'daki ralli, bu yılın başlarında bir dizi sancılı işten çıkarma yaşayan şirket için büyük bir geri dönüş anlamına geliyor.

Amerikalıların hibrit araçları tercih etmesi nedeniyle elektrikli araç talebinin azalmasına ilişkin endişelerin artmasının ardından Tesla, ikinci çeyrekte yaklaşık 444.000 adetlik araç teslimatı bildirdi; bu, Wall Street tahminlerini yaklaşık 8.000 adetle aştı. Şirket ayrıca çeyrekte 9,4 GWh enerji depolama ürünü konuşlandırdığını ve bunun şimdiye kadarki en yüksek üç aylık dağıtımı temsil ettiğini bildirdi.

Yatırımcılar bu ayın sonunda Tesla'nın ikinci çeyrek kazanç raporuna ve ardından 8 Ağustos'ta ‘robo-taxi’nin tanıtılmasına odaklanacak.

Diğer üreticiler de yükselişten payını alıyor

Tesla’daki iyi haberlerin son günlerde diğer elektrikli araç üreticilerine de yayıldığı gözleniyor. Volkswagen'in geçen ayın sonlarında elektrikli araç kamyon şirketine milyarlarca dolarlık büyük bir yatırım yaptığını duyurmasından bu yana Rivian hisselerinin yüzde 31 oranında arttığı görülüyor.

Volkswagen ile Rivian arasındaki 5 milyar dolarlık anlaşmanın, bu yıl sonuna kadar kârlılığa ulaşmayı amaçlayan ve yeni nesil kamyonlarının üretimini artıran şirkete çok ihtiyaç duyduğu nakit akışını da sağlaması bekleniyor.

Rivian ayrıca ikinci çeyrekte yaklaşık 13.800 adet araç teslim ettiğini duyurdu; bu, bir önceki yıla göre yüzde 9'luk bir artışa karşılık geliyor. Şirket ayrıca bu yıl 57.000 araç üretme hedefini de yineledi.

Son olarak, 2021'de halka açıldığından bu yana keskin bir düşüş yaşayan Lucid Group, Pazartesi günü ikinci çeyrek araç teslimatlarını açıklamasının ardından nihayet canlanmış görünüyor. Lüks elektrikli araç üreticisi, ikinci çeyrekte 2.394 araç teslim ettiğini, bunun ilk çeyreğe göre yüzde 22, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 70 artış anlamına geldiğini ifade etti.

Lucid hisseleri Temmuz ayının başından bu yana yüzde 18 oranında artış gösterdi ve Nisan ayında ulaştığı 52 haftanın en düşük seviyesinden yaklaşık yüzde 40 oranında yüksek seyrediyor.

Volkswagen'den elektrikli araç üreticisi Rivian'a dev yatırımVolkswagen'den elektrikli araç üreticisi Rivian'a dev yatırım

 

Hibrit araçlara talep ikinci el elektrikli araçların fiyatını kırıyorHibrit araçlara talep ikinci el elektrikli araçların fiyatını kırıyor

 

Ford’dan elektrikli araç tedarikçilerine mesaj: Maliyetleri düşürünFord’dan elektrikli araç tedarikçilerine mesaj: Maliyetleri düşürün

 

Elektrikli araç satışları neden düşüyor?Elektrikli araç satışları neden düşüyor?

 

Elektrikli araçlar hibritlerde 'hale etkisi' yaratıyorElektrikli araçlar hibritlerde 'hale etkisi' yaratıyor

 

Elektrikli araç balonu, borsa yatırımcılarına pahalıya patladıElektrikli araç balonu, borsa yatırımcılarına pahalıya patladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)11 Temmuz 2024 11:16

    aklıma gelen yıkıcı bir depremde, yollarda şarjı biten ve dolmayan bu araçları kım toplayacak ? zaten duzensız kent yollarında yakıtı bıten bu otomobıller nasıl bir estra külfet olacak ? pekı bir kaçış anında nasıl 10 şarj istasyonunda bu otolar deposunu dolduracak ? sankı biraz fazla abarttık. kamu araçlarındada bu var. kamu gorevlısı nasıl iş görecek olağan üstü durumlarda ? yerlı bıllı diyip 400 km gidebılen araçlar ile neler yapabılecekler ? tamamen pöff pöff ve el etek övme siyaseti sonucu bilinçsizce adımlar atılıyor. x şehirde deprem afet tatbikatı var görevli yerli milli oto ile geliyor :D şakamısın yahu ? zaten o otomobıl deposu dolmayacak öyle durumda ...neyse tatbikat işte.. salla gitsin oldumu..oldu... peki çin ? japonya ? bunlar önce evlerini yapmış. sonra yakıt tesislerini. benzınlıklerde bile ters asılı benzın depoları... aman yaa neyse

  • teknik uzmanlama uzmanı11 Temmuz 2024 07:30

    elek.araç hayal .dünyadaki elektirk sistemi müsait olmayacak.hidrojen arabalar çıkacak 2028 de .elek fiyasko .teslanın komedisi bu teslaya dikkat edin adam nütiş soydu ülkeleri .kriptosu bile battı şibo lar .adam batık adamdan hayallerinden uzak durun .elek.araçlar bisiklet falan olabilir ama araba falan dikkat .bi araba şarjı bi evin bi aylık elek.parası hhauhauhauhauh