E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Eller gider Mersin'e MB gider tersine'---

'Eller gider Mersin'e MB gider tersine'

'Eller gider Mersin'e MB gider tersine'
27 Ağustos 2013 - 17:26 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın olası çalkantılara karşı bankanın elini kolunu bağladığını söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın dövizdeki hareketlilikle ilgili olarak yaptığı açıklamaları eleştirdi. Öztrak, dolar kurunun tarihi bir rekor kırarak 2 TL’yi aştığı, faizin 20 ay aradan sonra tekrar çift haneye çıktığı dönemde, hükümetin gelişmeleri görmezden geldiğini belirtti. Tüm dünya ekonomide risk algısını azaltacak önlemler alırken, AKP’nin Türkiye’ye yönelik risk algısını artıracak her türlü adımı attığını ifade eden Faik Öztrak, “Başbakan'ın ekonomiye ideolojik bakışı Merkez Bankası'nı rehin almıştır” dedi.
DOLAR KURU TAAHHÜDÜ, BELİRSİZLİĞİ ARTIRIR
Öztrak, TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın bugün yaptığı açıklamalarla ileride oluşabilecek olası çalkantılar karşısında elini kolunu tamamen bağladığını ifade etti. Başçı’nın faiz silahını kullanmayacağını açıklamasının ve kurda nokta hedef göstermesinin çok ciddi sonuçları olabileceği uyarısında bulunan Öztrak, "Dalgalı kur rejimi uyguladığını söyleyen bir Merkez Bankası’nın yıl sonu için dolar kuruna nokta taahhüt vermesi belirsizliği azaltmaz, aksine piyasanın üzerine oynayacağı bir hedef verir. Nitekim açıklamaların yapıldığı andan başlayarak dolar kuru her saniye yeni bir rekor kırdı" dedi.
ELLER GİDER MERSİN’E, TCMB GİDER TERSİNE
Öztrak, "Tüm dünyada bize benzer ekonomiler belirsizliği azaltacak, ekonomilerine güveni artıracak tedbirleri alırken, bizde Hükümet de Merkez Bankası da belirsizliği artıracak her türlü adımı atıyor. Dolmabahçe’de Başbakanın ideolojik takıntılarının rehin aldığı Merkez Bankası, ringde tek kolla mücadeleye çalışan boksöre dönmüştür" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)