E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaElmas ışıltısını mı kaybediyor?---

Elmas ışıltısını mı kaybediyor?

Elmas ışıltısını mı kaybediyor?
04 Ağustos 2013 - 09:41 borsagundem.com

CNBC editörü Robert Frank elmasın çok riskli bir yatırım aracı olduğunu yazdı.

Bir zamanlar, küresel zenginlik, güvenli ve taşınabilir dükkanlara bakıyordu. O zamanlarda elmaslar ışıldıyorlardı. En sonunda elmas nadir bulunan bir emtia haline geldi. Eski model vintage diye tabir edilen arabalar ve güzel sanatlar gibi elmas mağazalarının değeğide  oldukça komik olabiliyor. Öte yandan son olarak Cannes'da yapılan soygun elmasların transfer edilmesinin ne kadar kolay olduğunu da gösterdi.Cnbc Editörü Robert Frank, piyasalarda elmas ve diğer değerli taşların fiyatlandırması aslında çok zor bir iş ve bu sebeple elmas çok riskli bir yatırım aracı olduğunu yazdı.
New York merkezli ConvergEx grup kıdemli pazar stratejisti Nicholas Colas, 2013'ün ne elmas ne de taklitleri  için parlak bir sene olmadığını söyledi. Colas '' Sene içinde elmas fiyatları yüzde 1-2 oranında aşağıya düştü. Böylece 2012 ortasında, tavan fiyat seviyesine ulaşan elmas fiyatlarında o dönemden sonra ise yüzde 8,5-9,6 aralığında gerileme yaşandı''dedi. Colas rakamların ise basit olmadığını çünkü elmasların bir çok katagoriden oluştuğunu, fiyatların da buna göre değişiklik gösterdiğini söyledi.
Carlos ''Herkes bana elmaslar için güvenilir bir endeks var mı diye soruyor. Bu imkanskız. Bu pazarda yeterince transparanlık yok. 2011'den bu yana 3 büyük sarsıntı yaşandı. Bu dönemlerde fiyatlar en az yüzde 5 oranında yükseldi veya en çok yüzde 10 oranında düştü'' şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)