E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmeklinin enflasyon zammı kesinleşti---

Emeklinin enflasyon zammı kesinleşti

Emeklinin enflasyon zammı kesinleşti
19 Haziran 2015 - 09:57 borsagundem.com

Temmuz ayında zamlı maaş almak için beklemeye başladı

Milyonlarca emekli ve memurun Temmuz zammı için geri sayım başladı. İlk 5 aylık enflasyon verileri, bu zammın ipuçlarını veriyor. Ocak-Mayıs enflasyonunun yüzde 5.30 çıkmasıyla, 2.5 milyonu memur, 1.9 milyonu memur emeklisi olmak üzere toplam 4.4 milyon kişinin enflasyon farkı alacağı kesinleşti.

Böylece  memurlar ve memur emeklileri  Temmuz'da hem yüzde 3'lük toplu sözleşme zammı hem de enflasyon farkı alabilecek. Ancak farkın ne kadar olacağı, Haziran enflasyonun belli olmasıyla ortaya çıkacak.

SEYYANEN DE VAR 

Haziran enflasyonu, memurlar ve memur emeklilerinin yanı sıra, 8.9 milyon  SSK ve Bağ-Kur emeklisi için de büyük önem taşıyor. Çünkü SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz zammı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar olacak. Ocak-Haziran enflasyonu ne çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de o kadar zam alacak. İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zammı yüzde 5.30 olarak görünüyor. Haziran ayı enflasyonuna göre zam oranı azalacak ya da artacak.

% 5 GARANTİ 

Haziran enflasyonu, memurlar ve memur emeklilerinin yanı sıra, 8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi için de büyük önem taşıyor. Çünkü SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar olacak. İlk 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 5.30 olarak görünüyor. Haziran enflasyonu zammı belli edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yiğit24 Haziran 2015 09:35

    oyumu asla vermem. dalga geçiyorlar bizim eflasyonumuz %30 u geçiyor.

  • Vekil Yemeği19 Haziran 2015 11:54

    Meclisde Et yemeği 2 TL,piyasa da 10 TL Bunlar Enflasyonu Meclise göre hesap ediyorlar milletin HAKLARINI yiyorlar Allah u Taala KUL hakkı ile gelme de nasıl gelirsen gel demiş hadislerde işleri çok zor öbür tarafda bunların.

  • erol19 Haziran 2015 10:20

    bozdur bozdur harca ....

  • Mutfak Yalan Söylemez19 Haziran 2015 10:11

    Kıyma 5 ay önce 25 TL idi şimdi 38 TL.%52 artmış halkımıza % 2 lik enflasyon reva mı mülümanım diye geçinen Hükümete soruyorum