E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporEmenike sınırdışı mı edildi?---

Emenike sınırdışı mı edildi?

Emenike sınırdışı mı edildi?
07 Temmuz 2011 - 14:26 borsagundem.com

Gözaltına alınan ve serbest kalan Emenike için şok iddialar ortaya atıldı

Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınarak çıkarıldığı savcılıktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Emmanuel Emenike'nin sınırdışı edilip edilmemesiyle ilgili olarak yabancılar daire başkanlığının vereceği karar bekleniyor.
Emenike'nin durumunun yabancılarn Türkiye'de kalmalarıyla ilgili 5683 sayılı yasaya ek olarak 2006 yılında cıkarılan "suça karışan yabancılarn çıkış işlemleri" konulu 12 sayılı İç İşleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında değerlendirileceği öğrenildi. 12 sayılı genelge, Türkiye'de turistik vize veya ikamet izniyle bulunan yabancılarn herhengi bir adli olaya karışmaları halinde uygulanacak işlemleri içeriyor. Genelgeye göre turistik vize almış kişiler beraat veya takipsizlik kararı alsalar bile sınırdışı edilebiliyorlar.
İkamet almış yabancıların ise durumu İç İşleri Bakanlığı'nın alt birimi olan Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Dairesi Başkanlığına soruluyor. Turkiye'de ikamet izni bulunan Emenike'nin sınırdışı edilip edilmeyeceği durumuda İstanbul polisi tarafından Yabancılar Dairesi Başkanlığına soruldu.
Yabancılar Dairesi Başkanlığı'nın Emenike ile ilgili vereceği karar bekleniyor. Bu arada Emenike'nin güvenlik önlemi için Kumkapı'da bulunan Yabancılar Şube Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezinde farklı bir odada tutulduğu ögrenildi. Emenike'nin avukatlarının takipsizlik veya beraat kararı getirmeleri durumunda ikamet izni olduğu için serbest bırakılacağı ögrenildi.
Genelgeye göre 3 ay ve üzerinde ikamet tezkeresi olan yabancılar vizesi sona erse bile bakanlığa sorularak serbest bırakılabiliyorlar. Yabancılar dairesi başkanlığının Emenike hakkında sınırdışı kararı vermesi durumunda, ünlü futbolcunun sağlık raporu alınarak ülkesine gönderileceği öğrenildi. Emenike sınrıdışı edilirse genelge uyarınca 1 yıl süreyle Türkiye'ye giremeyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)