E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEmlak GYO 2 liraya satılabilirdi---

Emlak GYO 2 liraya satılabilirdi

Emlak GYO 2 liraya satılabilirdi
03 Aralık 2010 - 07:39 borsagundem.com

Doğuş Holding, Finansbank, Halkbank, Ziraat Bankası ve Pegasus gibi büyük şirketler Borsa'ya açılacaklarını duyurdu.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray, büyük şirketlerin makul hisse fiyatlarıyla piyasaya çıkması durumunda uzun vadede yeni halka arzlarda yüksek talep göreceklerini, böylece kendilerinin kazanacağını kaydetti.
Kuruluşunun 25. yılını kutlayan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), 2 başarılı halka arza sahne oldu. Yıldönümü dolayısıyla yapılan toplantıda konuşan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, dün yapılan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EGYO) ve Do&Co'nun halka arzlarında gelen talebin kendilerine güven verdiğini kaydetti. Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na gelen yabancı talebin yüzde 75 olduğunu belirten Akgiray, 30 bine yakın yeni yatırımcının geldiğini, bunun az bir rakam olmadığını söyledi. Şirketlerin halka arzda makul fiyatlarla çıkması durumunda hem yatırımcının hem de uzun vadede şirketin kazançlı çıkacağını öne süren SPK Başkanı, "Emlak Konut 1,60 liradan, 1,70 liradan satıldı. 2 liraya satılabilirdi. Talep vardı. 1,70 liradan satılması fevkalade akıllıca oldu. EGYO piyasaya geldiği zaman yine talep bulabilir. (Bugün kaptığımızı kapalım.) diyen kişiler bundan sonra bizim sempatimizi bulamayacaklar. Bu uzun soluklu bir süreçtir. Halka açılan bir firma artık bu dünyaya giriyor. İnsanlar bir kez yanlış yapar, ikinci kez yanlış yapmasına izin verilmez." dedi.

1,70 liradan satışa çıkan EGYO hisseleri gün içerisinde gördüğü yoğun ilgiyle 1,96 liraya kadar yükseldi. İkinci seanstaki satışlarla bir miktar gerileyen hisse günü 1,90 ile kapattı. En yakın rakibi Garanti'yi ikiye katlayarak 858 milyon liralık işlem hacmine ulaşan Emlak Gayrimenkul hisseleri, gün sonunda yüzde 11,76 prim yaptı. Diğer bir başarılı halka arzı da Türk Hava Yolları'na mutfak hizmeti veren Do&Co gerçekleştirdi. Yüzde 13,89 prim yaparak 49,20 liradan kapanan hisse, en yüksek 52 lirayı gördü.

Dünya Ekonomik Forumu'ndan yeni dönen Vedat Akgiray, toplantılarda bankacılık sektörünün kaybettiği itibarı nasıl geri kazanacaklarının konuşulduğunu anlattı. Akgiray, bildirgede gelişmekte olan sermaye piyasalarına özellikle önem verilmesi gerektiğinin yer almasını "Bizim aylardır kendi ülkemiz için söylemeye çalıştığımız gerçekler artık dünyanın gerçeği olarak ortaya çıktı. Bu, güvenimizi artırdı." şeklinde değerlendirdi.


2011'de 10 milyar liralık halka arz bekliyoruz

Kesintilerden bağımsız düşünüldüğünde 25 değil, 150 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını anlatan İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, "Düşündüğümüz büyük şirketler halka arz yaparsa 2011 yılında halka arzlardan gelen toplam hasılatın muhafazakâr bir tahminle asgari 10 milyar üzerinde olacak diye tahmin ediyoruz." dedi. 2023'te Borsa'da 1.000 şirketin işlem görmesi için çalışmalara devam ettiklerinin altını çizen Erkan, Türkiye nüfusunun yüzde 10'u kadar olan asgari 7,5 milyon bireysel yatırımcıya ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)