E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEmlak GYO hisselerinde neler oluyor ---

Emlak GYO hisselerinde neler oluyor

Emlak GYO hisselerinde neler oluyor
08 Şubat 2013 - 14:27 borsagundem.com

İki gündür sert düşüş yaşanıyor, birileri hisse satıyor, açıklama yapılmıyor... Yatırımcı merak ediyor...

BORSAGUNDEM.COM
Emlak Konut GYO hisselerinde önemli bir düşüş yaşandı. Dün hiçbir sebep yokken yüzde 5’in üzerinde değer kaybeden hisselerde düşüş bugün de devam ediyor. Bugün ilk seansı yüzde 5’lik kayıpla tamamlayan Emlak Konut GYO’dan ilk seans kapanışından hemen sonra önemli bir açıklama geldi. Bir televizyon kanalına Emlak GYO’da ikincil halka arz hazırlıklarının olduğu yönünde açıklamalar yapıldı. Ancak bu açıklamanın öncelikle Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılması gerekirken yayın organları aracılığı ile yapılması akıllara birçok soru getirdi. İşte yatırımcıların tepki göstererek sorduğu ve cevap aradığı sorular:
• Emlak GYO hisseleri neden düştü?
• İki gün üst üste düşen hisseler için neden açıklama yapılmadı?
• Neden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na ikincil halka arz açıklaması yapılmıyor?
• Hisseleri kimler sattı?
• Birileri içeriden öğrendi mi?
• Eğer böyle ise bu bir “insider trading” olmuyor mu? Bu ağır bir suç değil mi?
İŞTE TEPKİ DOLU YORUMLAR
Bu kritik sorulara yanıt bekleyen yatırımcıların Borsagundem.com’a gönderdiği tepki dolu yorumlardan bazıları ise şöyle:
*”Şirket haberlerini direkt şirketin açıklaması lazım. Şirket yöneticileri suç işliyor demektır. önemli olan öncelıkle bu olayın araştırılması lazım.”
*”Kağıt bu haberden önce endeksten daha fazla düştü. Bu da birilerinin daha önceden bilgi aldığını gösteriyor. Son 2 günlük satış yapan kişiler araştırılmalı.”
*”Kimler önceden haber aldı, kağıdın canına okudular. Küçük yatırımcının parasını ezdıler yine, yazık yazık…
*”Her zamanki gibi içerden öğrenilen ticareti. Dün bugün satanlar, haftaya daha düşükten yerine koyacaklar. Şirketten açıklama yok…“

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 11,85
En Yüksek: 11,98
En Düşük: 11,72
Değişim 0,51 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,62
İşlem Hacmi 1.078.140.432
Toplam Adet: 90.850.775
Ağırlıklı Ort.: 11,48
ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 10 Şubat 2013 19:21

    kazanınca dinden kimse bahsetmiyor kaybednce din iman oluyor.yatırımcı olmadıgınız burdan belli

  • enayi10 Şubat 2013 19:01

    arkadaslar ucuz diye sazan gibi bende aldım çok zarar ettim ALLAH sorumlulara akıl versin cesitli oyunlarla haksız kazanc sağlayanların yemesi nasip olmasın birilerin içerden haber aldığına kesinlikle katılıyorum

  • m.s.turan09 Şubat 2013 20:30

    cuma sabah seansında bende aldım.böyle bir şirketin mutlak tepki verip en az birkaç kademe çıkacağı düşüncesi ile ama olmadı.çok zarar ettim.üzerine gidilmesi lazım.

  • akepe09 Şubat 2013 18:24

    işte sizin bayılarak oy verdiğiniz sistemin sözde müslümanları şimdi hiiiiiçççç ağlanmayın.

  • Zrr09 Şubat 2013 09:36

    Arkadaşlar tabii ki haklısınız karşı taraf suç işliyor. Ama şuda unutulmamalı ki borsa da stop diye bir şey var ve bütün üstadlar şiddetle öneriyor. Stoplamazsanız maalesef büyük yaralar açabiliyor. İmkb tamamen büyüklerin elinde en küçük hisseden en büyüğüne kadar farketmiyor. Mesela Akbnk dan citi nin çıkışını hatırlıyorum. Orda da ky resmen ezildi. Bu yüzden %3-5 arası muhakkak stop koymalı.

  • Mağdur..09 Şubat 2013 08:10

    Aleni olarak İnsider Tarding..Acil suç duyurusu yapılması gerekiyor..Çok para kaybettim..Cuma sabahı 295 maliyetle ucuz diye sevinerek aldım..Yeni SPK Yönetimi gerçekten ciddiyetini ispat etmek istiyorsa işte yaşanan elim durum..SPK nın bu uygulaması Küçük Yatırımcılara çok büyük güven verecektir..(Bu arada SPK ya münferit şikayet yapılabiliyor değil mi arkadaşlar?Bilgi yazarsanız sevinirim..Bu konunun arkasını bırakmayacağız...

  • VATANDAŞ08 Şubat 2013 23:26

    EKGYO GENEL MÜDÜRÜ MURAT KURUM SUÇ İŞLEMİŞTİR İKİNCİL HALKA ARZI 1,5 GÜN ÖNCEDEN GİZLİCE SERVİS ETMİŞLERDİR BU TAM BİR HIRSIZLIK,SOYGUN,HAK YEME, YANDAŞ KORUMADIR... SEBEP OLANLARA HARAM OLSUN SÖZDE DİN İMAN DÜRÜSTLÜK BORAZANCILIĞI YAPANLAR DA BUNLAR DEĞİLMİ..

  • vatandaş08 Şubat 2013 23:19

    SAYIN BORSAGÜNDEM YÖNETİCİLERİ EKGYO YÖNETİMİ SUÇ İŞLEMİŞTİR İKİNCİ HALKA ARZ BİLGİLERİ EL ALTINDAN SERVİS EDİLMİŞTİR HİÇ BİR AÇIKLAMA YOKKEN 7 ŞUBAT PERŞEMBE 1 VE 2. SEANS 8 ŞUBAT CUMA GÜNÜ 1. SEANS SONUNA KADAR HİÇ BİR BİLGİ YOK HİSSE SÜREKLİ DÜŞMÜŞTÜR OPERASYON TAMAMLANINICA AÇIKLAMA GELMİŞTİR BU KONUDA SUÇLULAR HAKKINDA İŞLEM YAPILMALIDIR BURADAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM BORSAGÜNDEM DE GERKEN ARAŞTIRMAYI YAPMALIDIR ...

  • 08 Şubat 2013 22:51

    yazıklar olsun devlete işine geldi mi susuyor kendileri sefa sürüyor bizim vergilerle birde böyle yandaş lar oh ne güzel hayat 3yıl vekillik yap ömür boyu maaş al haram zikkim olsun olan garibana oluyor

  • rational08 Şubat 2013 21:57

    "ERKAN" rumuzlu kardeşime katılıyorum. Faiz malesef hepsinde var, bu işin de organizatörü devlet. O yüzden banka hissesi alıp satmaktan korkma....Ona gelene kadar diğer neler var, bir o kalsın.

  • ERKAN08 Şubat 2013 21:13

    ARKADAŞLAR DEVLETİN KAĞIDI BUNU YAPARSA DİĞERLERİNDEN ALLAH KORUSUN. İKİ GÜNDE %15 CİVARI DÜŞÜŞ YAZIKLAR OLSUN HABERİ ALAN SATTI BİZEDE SAPI KALDI..... BORSADA KÜÇÜKLER PARA YOK. 5 AY KRDM A HİSSESİNİ BEKLEDİM ÇIKMAD BEN 1.42 DEN SATTIM 10 GÜN İÇİNDE 1,74 OLDU OLAY BU.. BU GÜN ISCTR Mİ EKGYO MU DİYE DÜŞÜNÜRKEN DEVLET KAĞIDI DEDİK FAİZİ YOK EKGYO DEDİM İLK GÜNDEN ELİMDE PATLADI...........

  • analist08 Şubat 2013 20:33

    Bugün ben de borsada ne var ne yok sattım nakite geçtim, alıcı olmadığı için de ucuza da gitti. Allah'dan EKGYO elimde yokdu. EKGYO daki sert düşüş gözümü korkuttu. EKGYO da bu olursa artık diğerinde hakkımı kim koruyacak. %6 faiz olan yerde devletin şirketi % 8-9 habersiz düşüyor açıklama yok, 300 milyon hacim olmuş hisse taban neredeyse ve ne işlem durdurma ne resmi açıklama var. KAP'ta haber gelene kadar olan olmuş zaten. Yukarıdan satanlar TV lere haber gönderdi büyük ihtimal ile. Pazartesi tavan olursa şaşırmam.

  • cappy08 Şubat 2013 20:18

    arkadaslar oncelıkle buyuk aracı kurumların onerdıgı hısselerı almadan once ıyıce gozden gecırın ve hatta almayın,bence onermedıklerı hısselerın bılancolarını kontrol ederek ve ozellıkle imkb 30 dan hısse alın derım ama tabıkı zamanında

  • Gs Mağduru08 Şubat 2013 19:18

    Borsagundem.com daki arkadaşlar borsadannasipsiz arkadaşın yazısını Başbakana okutun yeter. bizi anlayacaktır kol kesip çıkmamız mı lazım yoksa bu yöneticilerin çare mi bulması lazım bizi soydurmayın lütfen

  • borsadannasipsiz08 Şubat 2013 17:51

    çok paralar kaybettim...aklım sağlığım halen yerinde çok şükür...aklımı ve sağlığımı kaybetmeden borsaya veda ediyorum.. tüm arkadaşlara ve borsagündem sitesine teşekkür ederim, iyi günde kötü günde dertleştik, vakit geçirdik. 60bin tl zarar ile borsaya ebediyen veda ediyorum. iyiki işimiz gücümüz var gerçi bu krizlerde onunda kalıcı olmama ihtimali var, Allah herkeze sağlık sıhhat ve ahirette rahatlık yaşatsın dilerim..borsa bana göre değilmiş, 3 senede 60bin tl param gitti. kuruşuna kadar helalinden ve alın terimle kazandığım birikimlerim gitti..ilk başlarda çok üzülürdüm, artık alıştım..kurtulduğum için binlerce şükür ediyorum..bu iş bana göre değilmiş, zorlamanın alemi yok..önce para gider, ısrar edersek sağlık gider yuva gider..borsaya ebediyen veda ediyorum. artık ne bir ekonomi haberi, ne yatırım tavsiyesi, ne seans neyn. duymak istemiyorum. huzuru paradan ve ekonomiden uzaklaşarak buldum..hoşçakalın dostlarım. Allah c.c. hepimizi korusun ve bu tür bataklara düşmeden kurtarsın dilerim. Amin. sığınacak başka kimim var ki?

  • borsazede08 Şubat 2013 17:25

    budamı gol değil olan hep bize oluyor hiçmi araştılmayacak bu yapılanlar 2 gündür satış yapanlar biliyordu demek nerden öğrenmişler haberi bizim zararımız onların karı imiş meğer

  • ekgyo sever08 Şubat 2013 17:09

    kusura bakmayın ama borsa gündem olarak geç kaldınız. hisse iki günde 3.20 den 2.80 e gelmiş hala ekgyo da neler oluyor diye başlık atıyorsunuz. mavi boncuklar hala tükenmedi mi?

  • Bora08 Şubat 2013 16:27

    Aaaa çok ayıp niye abartıyorsunuz adamlar borsanın düşeceğini sezmişler, EKGMY da bu sezgi biraz fazla olmuş. Bu arada bazılarından SPK dan ses çıkıyor mu demek ki her şey normal. Ama bunu küçükler yapsa kıyamet kopar.

  • nahir08 Şubat 2013 16:12

    EEE Takaslar niye saklandı anlamadınızmı.

  • Yatırımcı08 Şubat 2013 14:46

    Uzun zamandır İMKB batmıştır diye yapılan yorumların son derece doğru olduğu anlaşılıyor maalesef. Sağolasın Borsa Gündem!

  • EMRE08 Şubat 2013 14:41

    insider trading in en güzel örneklerinden birine daha şahit olduk.Üniversitelerin ekonomi bölümlerinde muhakkak örnek olarak gösterilmesi gereken bir süreçtir.

  • ÖZ-ÖZ08 Şubat 2013 14:39

    TUİK'den sonra şimdi bu, geçen sene muhtemelen aynı yayın kurumu üzerinden THY'nın ikincil halka arz söylentisi çıkartılarak hisse fena halde sallanmıştı. Artık şaşırmıyoruz, bundan sonra böyle...(yola devam)