E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEmlak GYO'da ikincil halka arz yapılacak---

Emlak GYO'da ikincil halka arz yapılacak

Emlak GYO'da ikincil halka arz yapılacak
26 Kasım 2010 - 15:58 borsagundem.com

Borsagundem.com muhabiri Aysun Göksu'ya konuşan Erdoğan Bayraktar önemli bir açıklama yaptı

23-24 Kasım 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arzında hisselere iki kat talep geldi. 2 Aralık'ta hisselerin borsada işleme açılması bekleniyor. Bugün konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında muhaberimiz Aysun Gökmsu'nu soruların yanıtlayan Erdoğan Bayraktar, ikincil halka arz planladıklarını söyledi. Erdoğan, "Şu anda halka arzın yüzde 25’ini gerçekleştirdik. Önümüzdeki 6 ay içerisinde geri kalan yüzde 25’ini halka arz edeceğiz. Ama ilk halka arzda alanlar çok karlı. Bundan sonra fiyatlar çok yükselecek gibi görünüyor. Yurtdışındaki gelişmeler piyasayı ciddi derecede etkiledi. Bizde yabancılara satalım diye gayret gösterdik, yabancı yatırımcıyı ülkemize çekmek için. Bu yüzden yüzde 70’ini yabancılara satacak şekilde organizasyonumuzu yaptık. Buna 1,5 kat talep geldi ve yüzde 75’ini yabancılara ve yüzde 25’ini yerli yatırımcılara açtık. Yerli yatırımcılardan 4,5 kata yakın talep geldi, yurtdışından da 1,54 kat talep geldi. Başarılı bir halka arz oldu. Cumhuriyet tarihinde en büyük beş halka arzından bir tanesidir. Bu ülkemiz için güven ve istikrarın sonucudur" dedi. 

Bayraktar Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Ataköy sahil şeridindeki arazisinin son durumu hakkında şu bilgileri verdi: “Bakırköy belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar odası ve orada ihale ettiğimiz yüklenimciler birlikte görüşüyorlar. Oraya Ataköy’e değer katacak, oradaki insanların huzurunu ve rahatını artıracak bir proje yapacağız. Oradaki dairelerin değerini artıracak projeler yapacağız. Bu proje İstanbul’un ve Bakırköy’ün ve hatta ülkemizin menfaatine olacaktır. Orası 75 milyon Türk insanının malıdır. Biz oradaki yeşil alanları sahiplendirmek ve projelendirmek suretiyle halka açacağız".

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tilki16 Aralık 2010 15:38

    neler oluyor bu ekgyo da çıkış için hazır mı yoksa

  • sade vatandaş27 Kasım 2010 11:38

    bu konuda meclis soruşturması açılsın isterim. hazır talep oluşmuşken, yuksekten almaya da razıyken, neden fiyat aralığının en düşüğünden satış yapıldı ve kamu 100 milyonlarca lira zarara uğratıldı? bu halka arzdan hisse alan siyasi ve bürokrat var mıdır?

  • matriks26 Kasım 2010 19:04

    %70 yabancıya sat.türk halkına gelince %30 hisse ver anlamakta zorlanıyorum. daha 3 gün önce çıkıp 1.4 milyar tl gelir bekliyoruz dedin sattıgın rakam orta 1.060 milyar tl bunun adıda başarımı oldu.