E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiEmlak Konut GYO için tavsiyeler---

Emlak Konut GYO için tavsiyeler

Emlak Konut GYO için tavsiyeler
03 Mayıs 2011 - 12:18 borsagundem.com

İlk çeyrek bilanço sonuçları beklentilerin altında gelen Emlak Konut GYO için uzmanlar tavsiyelerini revize etti

Emlak Konut GYO yılın ilk çeyreğinde, 73,2 milyon TL kar açıklamıstır. Bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yıllık %51,3 ve bir önceki çeyreğe göre ise 72,6%’lık bir azalmaya isaret etmektedir. Sirketin açıklamıs olduğu 1Ç11 yılı karı bizim kar beklentimiz olan 84,9 milyon TL’nin ve piyasa beklentisi olan 76 milyon TL’nin altında gerçeklesmistir. Sirketin karlılığının hem yıllık hem de bir önceki çeyreğe göre azalmasında ve sirketin açıklamıs olduğu kar rakamının bizim beklentimiz altında gerçeklesmesinde; zayıf operasyonel perfomans etkili olmustur.
Emlak Konut GYO’nun satıs gelirlerine bakıldığında ise, sirket 2011 yılı ilk çeyrekte 171 milyon TL gelir açıklarken, bu rakam bir önceki çeyrekte elde etmis olduğu 939 milyon TL’lik gelirine göre %81,8’lik ve geçtiğimiz sene aynı dönemde elde ettiği 214 milyon TL’lik gelirine göre ise %20,2’lik bir azalmaya isaret etmektedir. Ayrıca, sirketin açıklamıs olduğu gelir rakamı bizim beklentimiz olan 230 milyon TL’nin altında kalmıstır.
Emlak Konut GYO’nun satıs gelirlerinin dağılımına bakıldığında ise, ASKGB (Arsa Satısı Karsılığı Gelir Paylasımı) yönetmi ile projelendirilen arsaların satıs gelirleri yıllık %41 düsüsle 137 milyon TL’den 80,6 milyon TL’ye gerilerken, sirketin toplam gelirlerinin %20’sini olusturan arsa satıs gelirler ise 39% azalarak 34,6 milyon TL olmustur. Diğer taraftan sirketin konut ve ticari ünite satıs gelirleri ise yıllık %196’lık artısla 56,1 milyon TL seviyesine yükselmistir.
FAVÖK tarafına bakıldığında ise, sirket ilk çeyrekte 62,3 milyon TL FAVÖK elde ederken bu rakam, geçtiğimiz senenin aynı döneminde elde etmis olduğu 142,4 milyon TL’ye göre %56,3 ve bir önceki çeyrek FAVÖK rakamı olan 359,5 milyon TL’ye göre ise %82,7’lik bir azalmaya tekabül etmektedir. Sirketin FAVÖK marji ise 2011 yılı ilk çeyreğinde %36,4 olarak gerçeklesmistir. Geçen sene aynı dönemde sirketin FAVÖK marjı ise %66,4 olmustur.
Operasyonel olmayan tarafta ise, Emlak Konut GYO yılın ilk çeyreğinde 7,4 milyon TL net finansal gelir elde etmistir. Sirket geçen sene aynı dönemde ise 7,0 milyon TL ve bir önceki çeyrekte 37,6 milyon TL net finansal gider kaydetmistir.Emlak Konut GYO’nun açıklamıs olduğu ilk çeyrek finansal sonuçları bizim beklentimiz ve piyasa beklentilerinin altında gerçeklesmistir. Küresel ekonomik krizin olumsuz etkileri sebebiyle 2009 yılı sirket için ön satıs ve proje anlamında çok verimli bir yıl olmamıstır. Ortalama bir projenin tamamlanma ve müsteriye teslim edilme süresinin iki olduğu düsünüldüğünde, sirketin 2011 yılı gelirlerinin, 2010 yılına göre daha düsük gerçeklesmesini olası görmekteyiz. Ayrıca, muhasebe standartları gereğince, proje gelistiren GYO’ların, projelerin ön satıslarından elde etmis oldukları gelirleri ancak projeyi müsteriye teslim ettiklerinde gelir tablolarına yansıtabildiklerini de hatırlatmak isteriz.
Sirket, İMKB’de kote olan GYO’lar içerisinde net aktif değeri ve pörföy büyüklüğü bakımından en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığıdır. Ayrıca, sirketin bütün projelerinin %80’nini kapsayan ve proje ile ilgili risklerin önemli bölümünün yüklenici firmaya devredildiği gelir paylasımı modelini beğeniyoruz.
Emlak Konut GYO açıklamıs olduğu ilk çeyrek finansalları ısığında, daha önce belirlemis olduğumuz hedef fiyatımızı 3,67 TL’den 3,41 TL’ye indiriyoruz. Bu ise 14%’lük bir prim potansiyeline isaret etmektedir. Sirket yılbasından bu yana %54 getiri elde ederken, IMKB-100 Endeksi’nin %46 üzerinde performans göstermistir.
Emlak Konut GYO için belirlemis olduğumuz yeni hedef fiyatının getiri potansiyelinin sınırlı olması ve ayrıca sirketin yılbasından beri elde etmis olduğu önemli ölçüdeki getirisini gözününde bulundurarak, daha önceden vermis olduğumuz “AL” önerimizi “TUT” olarak asağı yönde revize ediyoruz.
ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)